Clasa migratoare merge in Paradis (Opinii)

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 18:07
3455 citiri
Clasa migratoare merge in Paradis (Opinii)
Foto: trilulilu.ro

Pe termen scurt, adica pana la votarea motiunii de cezura, extractia din PDL a unor genii neintelese are o mare valoare de intrebuintare: parlamentarii si mai slabi de inger ar putea fi convinsi ca zarurile sunt aruncate si ca nu e mare scofala sa faca pasul cat mai e vreme.

Si asta numai pentru ca Puiu Hasotti a dus categoria "securisti buni - securisti rai" pana la marginea Bangladeshului democratiei, subliniind ca e mai moral sa treci de la Putere la Opozitie decat invers - ai de mine ce explicatie!

Ce se va petrece insa in mintea romanilor, avand in vedere ca operatorii de sondaje au grija sa nu includa in chestionar si problema traseistilor (cel putin nu in calupul dat publicitatii) poate fi doar dedus, in functie de cata intelegere avem fata de perceptia publica asupra politicienilor.

Doua motive principale aduc luminatiile lor la coada increderii: averile dobandite pe seama furtului si coruptiei si convingerea ca n-au obraz - antologic, Andrei Chiliman, cu "de la revolutia bunului simt la revolutia bunului plac". Iar aici, traseismul, consecinta a lipsei coloanei vertebrale - sa ma lase cei care argumenteaza prin interzicerea mandatului imperativ - joaca un rol de hartie de turnesol.

La urne nu merg doar initiatii, cei care reusesc sa desprinda din comportamentul parlamentarilor detaliile legate de doctrina si statul de drept. Cei mai multi sunt cetateni convinsi ca au o datorie chiar daca sunt masa de manevra, dar n-au habar de proiecte si viziuni.

Chiar si acestia, insa, cand vor descoperi pe buletinele de vot nume cunoscute, se vor intreba de unde le stiu. Si imi place sa cred ca isi vor aduce aminte. Daca nu in amanunt, macar ca senzatie, caci adversarii cunoscutilor care zambesc din patratel vor fi avut grija, pana in ziua scrutinului, sa publice meadrele carierei lor politice, traseul prin diverse partide.

Daca va avea probleme cu numele, se vor uita mai atent la sigla si-si vor gasi in memorie cel mai puternic sablon emotional utilizat de Crin Antonescu: revolutia bunului simt.

Cand vor realiza ca ceva nu se potriveste, si ca presedintele PNL a inchis ochii exact la practica impotriva careia vitupera in clipele migratiei spre UNPR, vor renunta sa mai stampileze nume cunoscute. Impotriva unei reguli a marketingului politic, care zice ca prima conditie a unei candidaturi este o notorietate de 75 de procente.

Deci nu stiu, zau, cu ce se va alege USL din aventura acestor zile. Ceea ce nu inseamna ca electoratul va gasi ratiunea pentru care sa stampileze PDL. Cu exceptia situatiilor in care alergatorii portocalii vor fi incarcati in spinarea proaspetilor primari si sefi de consilii judetene, daca acestia ii accepta - vezi cazul Clujului, unde Alin Tise are probleme mari in a-i ingadui pe niste puturosi - , singura regula va fi optiunea aleatorie. Sau in functie de o punga cu grisine.

Cred ca traim cea mai volatila perioada a optiunilor, in care nici macar traseismul nu mai reprezinta o garantie. Daca stau si ma gandesc, singura certitudine este ca actuala clasa de politicieni migratori va ramane de caruta. Va pieri in Paradis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#demisii PDL, #parlamentari PDL PNL, #migrare PDL PNL PSD , #demisii