Boc nu vrea fuziune prin absorbtie intre PDL si PNL

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 18:28
2209 citiri
Boc nu vrea fuziune prin absorbtie intre PDL si PNL
Foto: Arhiva

Emil Boc este de parere ca fuziunea prin absorbtie intre PDL si PNL nu este cea mai buna varianta, fiind de preferat o fuziune prin comasare, pentru ca in acest mod ar putea adera si alte formatiuni politice, contribuind la crearea unui partid mare de dreapta.

Fostul lider democrat-liberal a precizat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu este de acord cu o fuziune prin absorbtie in PNL, intrucat PDL va fi afectat dupa o astfel de miscare, scrie Mediafax.

Liberalii au un nou presedinte. PDL si PNL vor fuziune pana la prezidentiale

"Preferabila ar fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbtie, dar conducerea centrala e cea care decide, e treaba lor. Eu am optat pentru varianta unei aliante, intr-o prima etapa, dupa aceea pentru o fuziune prin comasare, nu prin absorbtie, pentru ca o fuziune prin comasare ar lasa deschisa poarta pentru toata lumea de pe partea dreapta sa vina intr-un mare partid de dreapta.

O fuziune prin absorbtie nu este cea mai buna solutie, dar este decizia celor care isi asuma o asemenea raspundere, pentru ca vor fi sensibilitati afectate, cel putin in PDL, daca se va decide sa se mearga pe varianta PNL, pe care nu o recomand, adica o fuziune prin absorbtie in PNL. Aceasta ar inchide optiunea altor formatiuni de dreapta de a putea sa coaguleze intr-un mare partid de dreapta", a precizat Boc.

Fuziunea PDL-PNL prinde viata: Ce spune Blaga despre candidatura lui Macovei la prezidentiale

El a mai precizat ca o posibila alianta intre mai multe partide de dreapta trebuie sa devina "o contrapondere reala la PSD".

"Fuziunea prin comasare ar pastra ponderea egala a celor doua partide sensibil apreciate in electorat ca si procente. Fiecare are un palmares si nu ar trebui ca unul sau altul sa il inghita pe celalalt", a continuat democrat-liberalul.

Quintus il asteapta pe Antonescu la sedinta conducerii PNL si nu crede in fuziunea cu PDL

PDL si PNL au format recent o alianta de dreapta si au anuntat ca isi doresc o fuziune cat mai rapida. In plus, cele doua partide intentioneaza sa desemneze, pana cel tarziu pe 1 august, un candidat unic la alegerile prezidentiale din noiembrie, dupa cum au anuntat, luni, Klaus Iohannis si Vasile Blaga.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Emil Boc fuziune PDL PNL, #Emil Boc comasare PNL PDL, #fuziune PDL PNL , #PNL