Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Bataia pentru un mort viu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 02 Martie 2013, ora 23:50
56899 citiri
Bataia pentru un mort viu (Opinii)

Uman, eu inteleg disperarea, durerea si refuzul pedelistilor de a accepta realitatea care-i inghesuie in Modrogan.

E greu, dupa ce ai fost puternicul Romaniei cocotat pe o pleasca efemera, sa accepti usor ca te-ai prabusit la pamant.

E si mai greu, spre imposibil (din cauza sperantei), sa intelegi ca exista moarte dupa viata, cand prima vine si mai repede daca iti bati joc si o dispretuiesti pe ultima.

Pe aici e astazi Partidul Democrat Liberal, cu tot cu Traian Basescu in frunte.

Oricate eforturi disperate ar face, indiferent la ce solutii extreme ar recurge - cum sunt anuntarea candidaturii Elenei Udrea si declaratia de revenire a niciodata plecatului Traian Basescu - PDL e de departe cel mai viu mort din cati s-au vazut in politica romaneasca de la PNTCD incoace.

Disperarea gesturilor facute de diversi lideri ai partidului, oficiali ori nu, este direct proportionala cu isteria resimtita de urmasii lui Traian in fata dezmembrarii si dezintegrarii pe care o resimt.

Cred ca groaza lor creste si mai mult, devenind spaima cotidiana, cand vad ca orice ar spune sau ar face nu reusesc sa incetineasca deloc viteza cu care se descompun. Fenomenul e vizibil si pentru ei, ceea ce le provoaca spasme existentiale.

Recunoasterea problemei e primul pas spre rezolvarea ei. Insa cei mai multi dintre pedelisti nu pot accepta pur si simplu presiunea situatiei si continua sa se minta in cel mai pagubos mod imaginabil.

Daca exista cativa care recunosc prabusirea si starea de dezintegrare, aproape nimeni nu are puterea de a rosti - nu mai vorbim de asumat in mod public - adevaratele cauze care au condus la prabusirea continua a partidului.

Dupa cateva scapari, aproape toate taberele din PDL - Blaga, Udrea si Macovei - au cazut de acord in unanimitate asupra celor mai delicate subiecte. Cu totii sustin, deci, in continuare, statul de drept impotriva loviturii extinse asupra statului pe care o da USL, apara democratia si civilizatia in fata cotropirii barbare a dictaturii useliste si, fara exceptie, toti democrat liberalii lauda guvernarea Boc ca si cum ar fi fost cea mai performanta dintre toate cele pe care le-a avut Romania vreodata.

Din nefericire pentru simtul estetic, nu cred ca aici e vorba despre vreo strategie, ci e pur si simplu lipsa curajului de a-si asuma raspunderea pentru niste fapte care s-au demonstrat a avea un efect dezastruos pentru majoritatea romanilor.

E lipsa curajului la nivel individual si e frica fiecarei tabere de a-si asuma ca strategie adevarul. Insa a rosti adevarul astazi in PDL inseamna sa il infrunti deschis pe Traian Basescu, omul care a dictat politica PDL in ultimii 12 ani, cu accent grav pe ultimii opt si jumatate.

Or, se pare ca nimeni din PDL nu are resurse pentru o minima onestitate nici in ceasul mortii partidului. E trist sa vezi oameni in toata firea carora le e frica sa spuna adevarul, cand oricum nu mai au ce sa piarda. Si e dizgratios de-a binelea sa vezi cum nu exista decat lasitatea care sa mobilizeze.

Blaga, singurul care ar fi putut rosti o mea culpa credibil, care ar fi putut sa explice si nebunia jocului prezidential in interiorul partidului, s-a facut mic, si-a retras cuvintele si s-a pus in asteptare, dupa ce a auzit ca Traian Basescu s-ar intoarce in politica.

E o problema grava pentru viitorul PDL ca toti liderii continua sa se minta cu acelasi cinism ca si pe vremea cand aflau la butoane.

Daca vor continua asa, nici nu conteaza cine castiga partidul, pentru ca pur si simplu nu exista nici cea mai mica diferenta intre oferte. E doar o singura obraznicie, cinica si fara nicio forta, a celui care continua sa acopere o duzina de minciuni din trecut.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Vasile Blaga presedinte PDL, #Basescu PDL, #Elena Udrea candidat presedinte PDL , #Traian Basescu
Comentarii