Alegeri PD-L: Vezi care sunt noii secretari generali adjuncti si secretarii executivi

Luni, 16 Mai 2011, ora 07:37
2966 citiri
Alegeri PD-L: Vezi care sunt noii secretari generali adjuncti si secretarii executivi
Foto: Antena 3

Deputatii Lucian Bode si Stefan Pirpiliu si senatorul Gabriel Berca au castigat competitia pentru posturile de secretari generali adjuncti ai PD-L, in timp ce William Branza, Ion Ariton, Mihaela Sandru, Cristache Radulescu, Gheorghe Albu si Alin Popoviciu sunt noii secretari executivi.

Gabriel Berca va reprezenta regiunea Moldovei, Lucian Bode regiunea de Vest, in timp ce Stefan Pirpiliu va fi adjunctul secretarului general Ioan Oltean din partea regiunii de Sud.

Noii membri din Comisia Nationala de Integritate, Statut si Litigii sunt Gelu Visan, Gabriel Andronache, Dumitru Pardau, Cristian Hrituc, Petru Movila, Viorel Alexandru, Iustin Cionca-Arghir si Mircea Marinescu. Presedintele acestei comisii a fost ales inca de sambata, in persoana deputatului Daniel Buda.

Sub coordonarea presedintelui Cristian Petrescu, in Comisia Nationala de Revizie si Control a PD-L vor activa Tinel Gheorghe, Petrisor Morar, Tinel Mihai, Dumitru Bejinariu Gabriel Paun si Marius Spanu.

Votul pentru alegerea secretarilor executivi a dat de furca membrilor comisiei de numarare datorita diferentei foarte mici de voturi dintre ultimul clasat pe un loc castigator, Gheorghe Albu si urmatoarea plasata, Cristina Traila. In aceste conditii, s-a dispus renumararea voturilor pentru eliminarea oricarui dubiu privind cel indrituit sa ocupe cea de-a sasea functie de secretar in Biroul Permanent National. In loc ca renumararea sa clarifice definitiv lucrurile, a complicat-o deoarece diferentele dintre candidati au cunoscut modificari, iar modalitatea de numarare a voturilor nu a mai intrunit acordul unanim al membrilor comisiei de numarare.

Ioan Oltean: Basescu nu conduce PD-L

In consecinta, s-au facut mai multe renumarari fiind luata in discutie si schimbarea presedintelui comisiei de numarare datorita blocajului ivit. Astfel ca acordul unanim al comisiei privind rezultatele a fost obtinut de-abia dupa ora 2 dimineata, dupa cinci ore de la inceperea procesului de numarare.

Pentru detensionarea situatiei, a trebuit ca Emil Boc sa vina si sa stea de vorba cu putinii delegati ramasi si chiar sa vina cu propria camera video pentru a-i filma pe cei care au rezistat pana noaptea tarziu. Mai mult, liderul PD-L a acceptat sa intre intr-un joc cu ziaristii prezenti in care cele doua "tabere"-presa si Boc-isi puneau alternativ intrebari. Desi initial, premierul a refuzat sa intre in sala in care se numarau voturile pentru a nu genera comentarii referitoare la faptul ca intervine in proces, pana la urma s-a interesat personal de ce treneaza rezultatele in vreme ce toti membrii Biroului Permanent National asteptau in biroul Robertei Anastase din Camera Deputatilor.

Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Frustrarea românilor, cu privire la admiterea cu granițele terestre în Schengen. Rațiunile care ar fi fost la baza blocajului
Aproape două treimi dintre români cred că țara noastră a îndeplinit toate criteriile pentru admiterea cu granițele terestre în Schengen. Ei sunt de părere că unele state europene...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#Ioan Oltean PDL, #Ioan Oltean secretar general, #Ioan Oltean , #alegeri PDL