Alegeri PD-L: Nemultumiri in echipa lui Boc

Duminica, 15 Mai 2011, ora 16:14
5684 citiri
Alegeri PD-L: Nemultumiri in echipa lui Boc
Foto: Ziare.com

Cu toate ca tabara lor a invins sambata categoric, in echipa lui Emil Boc au aparut duminica nemultumiri, unii dintre liderii de frunte ai PD-L care l-au sustinut pe premier nemaiprimind functii in conducere, in ciuda promisiunilor in acest sens.

Potrivit unor surse citate de Mediafax , sunt certuri in PD-L deoarece oameni ca Daniel Funeriu, Ion Ariton, Mircea Toader sau Theodor Paleologu nu se regasesc pe listele de vicepresedinti distribuite delegatilor.

"Sunt certuri teribile, deoarece sunt multi ca Daniel Funeriu, Ion Ariton, Mircea Toader, Toader Paleologu, carora li s-a promis si nu li se da", a precizat un lider al partidului sub protectia anonimatului.

Emil Boc a anuntat deja ca Ion Ariton, ministrul Economiei, s-a retras din cursa pentru vicepresedintie.

Urmareste LIVE alegerile din PD-L

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, care nu mai candideaza nici el la vreo functie in conducerea PD-L, declarand ca a fost vorba despre o decizie personala.

"Daca sunt foarte multi candidati, exista riscul dispersiei voturilor. In ceea ce ma priveste, a mai existat un element: m-am angajat pe calea depolitizarii invatamantului si, daca as fi mers pana la capat cu candidatura, exista o suspiciune. (...) Am ales sa imi asum rolul Educatiei in PD-L. Sunt atat de multe de facut in Ministerul Educatiei, ca poate o implicare politica ar fi putut sa deturneze de la acestea", a explicat Funeriu la Realitatea Tv.

Cat despre Theodor Paleologu, acesta si-a rugat deja colegii sa isi ia revansa pentru ziua de sambata si sa voteze "dupa inima". Fostul ministru s-a tinut si de glume: "Va multumesc ca mi-ati facut o economie in buget - ca nu aveam bani de atata sampanie". Pana acum, Paleologu nu a castigat functia de prim-vicepresedinte, insa candideaza si la vicepresedinte si secretar executiv.

Un numar de 16 candidati din lista initiala de 39 s-au retras din competitia interna din partid pentru functia de vicepresedinte al PD-L.

Este vorba despre Ion Ariton, Teodor Baconschi (ales prim-vicepresedinte), Richeard Viorel Badea, Gabriel Berca, William Gabriel Branza, Costica Canacheu, Catalin Croitoru, Daniel Funeriu, Ioan Oltean (ales secretar general ), Filip Petru, Cezar Preda, Radu F. Alexandru, Iulian Rasaliu, Cristian Radulescu, Mihaela Ioana Sandru, Darius Valcov.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#congres PDL alegeri vicepresedinti, #alegeri PDL nemultumiri, #alegeri PDL functii , #alegeri PDL