Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Acuzatii grave la autoritatea pentru achizitii publice: Fosta conducere a slujit interesele PDL

Marti, 17 Iulie 2012, ora 11:27
4942 citiri
Acuzatii grave la autoritatea pentru achizitii publice: Fosta conducere a slujit interesele PDL
Foto: RealitateaTV

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP), Dan Vladescu, a declarat, marti, ca fosta conducere a institutiei a favorizat interesele PDL in castigarea unor licitatii publice.

"Fosta conducere a ajutat anumite persoane sa beneficieze de informatii privilegiate despre orice licitatie din tara. Au atribuit contracte catre rude si prieteni fara respectarea procedurilor de achizitie publica. Banii publici nu au fost corect cheltuiti. Interesele PDL au fost slujite chiar si pana azi", a acuzat Dan Vladescu intr-o conferinta de presa.

El a exemplificat cu situatia de la Primaria Sectorului 3 din Bucuresti, unde fostul primar PDL Liviu Negoita ar fi incheiat peste 40 de contracte publice prin incalcarea legislatiei.

"Primaria Sectorului 3 a atribuit circa 40 de contracte care au avut probleme de transparenta. Acestea trebuiau publicate atat in SEAP cat si in Jurnalul Oficial al UE, JOUE, insa in cel din urma nu au fost publicate, iar cineva, nu stiu cine, a sesizat CE in acest sens, iar CE a trimis o solicitare de lamurire catre Ministerul Afacerilor Europene, la 22 martie. Statul roman trebuia sa sa raspunda pana la 31 mai", a spus Vladescu.

Conducerea ANRMAP de la acea data nu a transmis raspunsul solicitat de CE, potrivit lui Vladescu. Ca atare, CE ar putea declansa impotriva Romaniei o procedura de infringement, cu sanctiuni de zeci de milioane euro.

Informatii privind "trucarea" unor licitatii de catre Liviu Negoita au fost dezvaluite inca de luni seara, intr-o emisiune TV, de catre premierul Victor Ponta, care a anticipat astfel dezvaluirile lui Vladescu.

Presedintele ANRMAP a mai invinuit fosta conducere ca a impanzit institutia de "rude, prieteni si afini", astfel incat chiar si acum are control asupra deciziilor.

"Cristina Traila (fost presedinte ANRMAP - n.red.) are in continuare acces la informatii privilegiate. PDL lucreaza la toate nivelurile cu butoane, mai are si aici", a mentionat Dan Vladescu.

Nu in ultimul rand, Vladescu a mentionat ca "Romania nu se afla in situatia de plati zeci de milioane penalitati" pentru ca, datoriya bunavointei de care a dat dovada Comisia Europeana, nu s-a declansat nicio procedura impotriva Romaniei. Termenul initial a fost amanat pana pe data de 9 iulie.

Liviu Negoita: Acuzatiile sunt aberatii

Fostul primar al Sectorului 3 din Bucuresti, Liviu Negoita, a declarat, la Realitatea TV, ca acuzatiile lui Vladescu sunt "aberatii".

"Acuzatiile nu au nicio acoperire. Au dovezi clare ca am incalcat procedurile de achizitie publica? Vladescu are documente sau nu are? Declaratiile lui sunt fumigene", a replicat Liviu Negoita.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Vladescu licitatii publice PDL, #contracte publice ilegale PDL, #Liviu Negoita licitatii trucate , #Liviu Negoita