Pastila Pfizer, eficientă și împotriva Omicron. Cât de mult reduce riscul de spitalizare și de deces pilula Paxlovid

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 19:36
3416 citiri
Pastila Pfizer, eficientă și împotriva Omicron. Cât de mult reduce riscul de spitalizare și de deces pilula Paxlovid
Paxlovid poate reduce riscul de spitalizare sau de deces cu aproximativ 90% FOTO Unsplash

Studiile realizate de Pfizer arată că Paxlovid, medicamentul dezvoltat de compania farmaceutică împotriva noului coronavirus, este eficient și împotriva variantei Omicron.

Paxlovid, care a obţinut autorizaţie de urgenţă în SUA şi în alte ţări, reduce riscul de spitalizare sau de deces cu aproximativ 90 %, când este administrat în primele cinci zile ale apariţiei simptomelor, a transmis marți, 18 ianuarie, compania.

Tratamentul combină Nirmatrelvir, care blochează replicarea virusului prin inhibarea enzimei proteaze, şi Ritonavir, a cărui funcţie este de a spori durata eficienţei.

”Am dezvoltat în mod specific Paxlovid pentru a menţine activitatea sa împotriva coronavirusului, precum şi a variantelor ce provoacă în prezent îngrijorare şi care suferă mutaţii în structurile glicoproteice”, notează într-un comunicat Mikael Dolsten, cercetător la Pfizer.

Comunicatul arată că un studiu in vitro realizat de Pfizer a verificat eficienţa medicamentului Nirmatrelvir împotriva enzimei Mpro de care are nevoie coronavirusul pentru a se putea replica şi care este prezentă în diferitele variante ale SARS-CoV-2, inclusiv Omicron.

”Rezultate au arătat că în toate cazurile Nirmatrelvir este un inhibitor puternic”, se precizează în comunicat.

Centrul Icahn a realizat împreună cu Pfizer un alt studiu de laborator care determină eficienţa tratamentului cu Paxlovid împotriva Omicron şi a altor variante ale coronavirusului.

În decembrie, Agenţia Europenă a Medicamentului a asigurat că Paxlovid poate fi folosit pentru tratarea adulţilor cu COVID-19, care nu necesită oxigen suplimentar şi care prezintă riscul de a dezvolta o formă gravă a bolii.

Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Doliu în lumea filmului. A murit un cunoscut regizor, din cauza unei maladii
Cineastul francez Laurent Cantet, care a câştigat trofeul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes în 2008 cu lungmetrajul "Entre les murs", a murit joi la vârsta de 63 de ani, a anunţat agentul...
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Doliu la Universitatea Craiova. A murit portarul ”Campioanei Unei Mari Iubiri”
Fostul portar Florin Oprea, care a fost titular între buturile echipei de fotbal Universitatea Craiova în sezonul 1973-1974, în care alb-albaştrii au cucerit primul lor titlu din palmares, a...
#paxlovid, #medicament anticovid, #pastila pfizer, #omicron, #deces, #spitalizare, #coronavirus , #Tulpina Omicron
Comentarii