Ministrul Educatiei promite ca in patru ani, toate scolile din Romania vor avea Internet Wi-Fi

Marti, 07 Martie 2017, ora 19:07504 citiri
Ministrul Educatiei promite ca in patru ani, toate scolile din Romania vor avea Internet Wi-Fi
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat, marti, ca in patru ani toate scolile din tara vor fi dotate cu echipamentele corespunzatoare pentru Internet Wi-Fi.

Acesta a precizat ca banii prevazuti in buget se vor duce in principal spre scolile din mediul rural, unde ori nu exista deloc Internet, ori sunt echipamente vechi.

"In momentul de fata, din punct de vedere al logisticii informatice, toate scolile din Romania sunt conectate la Internet, dar vorbim de o conectare punct fix. Avem un proiect in programul de guvernare si il pregatim chiar acum, pentru a fi finantat din fonduri europene, care se numeste 'Campusul scolar'.

Deci, in scolile unde nu avem Wi-Fi, vor fi instalate echipamente corespunzatoare, astfel incat sa avem posibilitatea ca toate scolile, peste patru ani, sa fie conectate la Internet din clasa, nu ca punct fix", a spus ministrul Educatiei.

Citeste si Aproape toate scolile gimnaziale de la sate sunt conectate la Internet, dar degeaba - cine il foloseste

Pavel Nastase a adaugat ca sunt prevazuti bani in buget pentru dotarea scolilor care nu au Internet Wi-Fi.

"Banii acestia vor merge spre scolile din mediul rural, pentru ca unele ori nu au, ori au echipamente depasite. Incercam sa compensam aceste lipsuri si prin colaborare cu domeniul IT, cu alte companii, care si-au oferit sprijinul pentru un asemenea demers", a spus ministrul.

Vezi si Copiii pot cadea prada capcanelor de pe Internet - Cum sa ii feresti de pericolele online