Ministrul Educatiei: Ordinul privind directorii de scoli nu a fost antedatat

Marti, 10 Ianuarie 2017, ora 11:47
2947 citiri
Ministrul Educatiei: Ordinul privind directorii de scoli nu a fost antedatat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat, marti, ca ordinul privind directorii de scoli nu a fost antedatat, cum sustine presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

"Ordinul privind noile schimbari legate de numirile directorilor pe posturile vacante a fost trimis la Monitorul Oficial vineri, dupa ce au fost informati inspectorii generali in videoconferinta despre acest act, iar luni a fost publicat", a spus Pavel Nastase, in replica la acuzatia Ralucai Turcan ar fi antedatat ordinul prin care se permite numirea pe posturi a directorilor de scoli care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta.

Ministrul Educatiei a precizat ca in videoconferinta de vineri au fost anuntati inspectorii generali scolari despre acest ordin, apoi acestia au primit nota in care li se spunea sa se pregateasca pentru aceste schimbari.

"Vineri am trimis ordinul la Monitorul Oficial, care luni l-a publicat. Luni a fost o noua videoconferinta, astfel ca inspectorii pot pune in aplicare ordinul, fiind deja pregatiti", a adaugat ministrul Educatiei.

Marti, liderul interimar a PNL, Raluca Turcan, a acuzat PSD si pe ministrul Educatiei, Pavel Nastase, de ilegalitati cu privire la respectiva nota trimisa inspectoratelor scolare.

"Ilegalitati in cascada la Ministerul pesedizat al Educatiei! (...) PSD trebuie sa raspunda de ce Ministerul Educatiei a transmis catre toate inspectoratele nota nr. 24187 din 6.01.2017, in loc sa trimita Ordinul de Ministru? Raspunsul este foarte simplu: vineri, 6 ianuarie 2017, nu a existat un Ordin de Ministru! La trei zile, dupa ce i-am avertizat de ilegalitate, au publicat un Ordin de Ministru antedatat! Asadar, ministrul PSD a antedatat un act doar pentru a-si ascunde sfidarea la adresa legii in vigoare. Autoritatile statului ar trebui sa se autosesizeze, iar vinovatii sa raspunda penal", a scris Raluca Turcan, marti, pe Facebook.

Acuzatiile presedintelui interimar al PNL vin dupa ce in Monitorul Oficial de luni, 9 ianuarie, a fost publicat ordinul de ministru prin care se permite numirea pe posturi a directorilor de scoli care nu au promovat concursul sau care nu au participat la acesta, acesta fiind datat 6 ianuarie 2017.

Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a declarat, sambata, ca a luat decizia ca persoanele care nu au promovat concursul de directori, dar au ocupat anterior functiile respective, sa poata fi numite, temporar, in aceste posturi, pana la organizarea unui nou concurs, deoarece toate scolile din Romania trebuie sa aiba, de luni, directori.

Si Administratia Prezidentiala a criticat masura luata de Ministerul Educatiei.

Consilierul de stat Ligia Deca, seful Departamentului Educatie din Administratia Prezidentiala, a declarat, luni, ca masura privind numirea directorilor unitatilor de invatamant prin derogare este un "semnal extrem de negativ" in sistem, fiind rasplatiti cei care au dovedit ca nu au avut performante, iar masura a fost luata si ca urmare a "presiunii" venite din partea fostilor directori, care si-au pierdut posturile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#ministrul Educatiei directori scoli, #ministrul Educatiei concurs directori, #ministrul Educatiei directori Turcan , #ministrul Educatiei