Eurovision debuteaza marti, cu prima semifinala (Video)

Luni, 24 Mai 2010, ora 20:36
2866 citiri
Eurovision debuteaza marti, cu prima semifinala (Video)

Eurovision va debuta marti, la Oslo, cu prima semifinala, in cadrul careia vor concura 17 tari, urmand ca reprezentantii Romaniei, Paula si Ovi, sa urce pe scena in cea de-a doua semifinala, care va avea loc joi.

Moldova, Rusia, Estonia, Slovacia, Finlanda, Letonia, Serbia, Bosnia-Hertegovina, Polonia, Belgia, Malta, Albania, Grecia, Portugalia, Macedonia, Belarus si Islanda vor concura in cadrul primei semifinle, in urma careia vor fi alese zece tari pentru finala.

Finala concursului va avea loc sambata si va fi transmisa de TVR, incepand cu ora 22.00. Romanii vor avea drept de vot doar pentru cea de-a doua semifinala si pentru finala.

The Guardian: Romania ar trebui sa se spanzure pentru cantecul de la Eurovision

Paula Seling si Ovi reprezinta Romania la Eurovision 2010

Franta, Germania, Spania si Marea Britanie sunt tarile calificate direct in finala din 29 mai alaturi de Norvegia. Celelalte 34 de tari vor participa mai intai in semifinale, care vor avea loc pe 25 si 27 mai. Romania va concura in cea de-a doua semifinala, alaturi de Lituania, Armenia, Israel, Danemarca, Elvetia, Suedia, Azerbaijan, Ucraina, Olanda, Slovenia, Irlanda, Bulgaria, Cipru, Croatia, Georgia si Turcia.

Concursul se va desfasura anul acesta pe Telenor Arena din capitala Norvegiei.

Piesa "Playing with fire", interpretata de Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu, reprezinta Romania la cea de-a 55-a editie a concursului Eurovision.

Cea de-a 55-a editie a Eurovision se va desfasura anul acesta intre 25 si 29 mai in Norvegia, tara care a castigat concursul in 2009, cu piesa "Fairytale" a lui Alexander Rybak. In 2009, Elena Gheorghe, care a reprezentat Romania la Eurovision cu melodia "The Balkan Girls" s-a clasat pe locul 19 din 25.

Paula Seling si Ovi au avut prima repetitie pe scena Eurovisionului

Cea mai buna performanta a Romaniei la Eurovision a fost locul al treilea, obtinut de Luminita Anghel & Sistem in anul 2005, cu piesa "Let me try".

Prima editie Eurovision a fost organizata in Elvetia, la Lugano, in anul 1956. Concursul Eurovision a fost rampa de lansare pentru nume importante ale muzicii pop, printre care legendara trupa suedeza Abba, castigatoare a concursului cu piesa "Waterloo", si irlandezul Johnny Logan, interpret al hit-ului "Hold me now".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Eurovision 2010 semifinala, #Eurovision 2010 Norvegia, #Paula Seling Eurovision 2010 , #Eurovision 2010