Vicepremierul Stanescu are de gand sa-i propuna lui Firea sa faca o Coloana a Infinitului la Casa Poporului

Vineri, 28 Septembrie 2018, ora 10:55 4362 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Vicepremierul Paul Stanescu, prezent joi, la Slatina, la vernisajul unei expozitii cu sculpturi reconstituite dupa operele lui Constantin Brancusi, a anuntat ca va sustine realizarea unui coloane a infinitului in Bucuresti.

Dupa ce a vizitat expozitia si sculptorul Rodion Gheorghita i-a prezentat un material privind realizarea in Bucuresti a unei coloane a infinitului, conform unui proiect al lui Brancusi, Stanescu a declarat ca va discuta cu primarul general al Capitalei si s-a aratat convins ca un astfel de obiectiv poate fi realizat.

"Mi se pare chiar o idee minunata ca la Casa Poporului sa avem o coloana a infinitului, cred ca ar trebui sa dispara gardurile, ar trebui sa dispara multe lucruri de acolo", a spus Stanescu.

Potrivit artistului plastic Rodion Gheorghita, care a realizat reconstituirile dupa operele lui Brancusi, proiectul unei coloane a infinitului in Bucuresti prevede realizarea unei coloane din inox, cu inaltimea de 52 de metri.

Directorul Scolii Populare de Arte si Meserii Slatina, Viorel Pintea, a aratat ca expozitia de la Slatina, cu sculpturi reprezentand reconstituiri dupa operele lui Brancusi, inseamna "inainte de toate, in Anul Centenarului, un element de identitate nationala".

Expozitia "Constantin Brancusi - opere reconstituite", in care sunt prezentate 25 de sculpturi reconstituite dupa operele disparute sau distruse ale lui Constantin Brancusi, a avut vernisajul joi, la Muzeul Judetean Olt. Sculpturile sunt realizate de Rodion Gheorghita, iar la realizarea evenimentului a contribuit cercetatorul Constantin Barbu.

La Slatina a fost prezent si fostul ministru al Culturii Andrei Marga, care a afirmat ca inca "se face putin pentru a fixa in patrimoniul Romaniei opera lui Constantin Brancusi" si a "valorifica" operele din tara noastra ale marelui sculptor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News