PSD, despre bugetul pe 2023: „Am respins populismul și nu am căzut în patima austerității practicată de unele partide de dreapta”

Vineri, 16 Decembrie 2022, ora 06:07
2055 citiri
PSD, despre bugetul pe 2023: „Am respins populismul și nu am căzut în patima austerității practicată de unele partide de dreapta”
Secretarul general al PSD Paul Stănescu i-a înțepat pe liberali cu privire la liberalizarea pieței din energie FOTO Facebook / Gabriela Firea

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a transmis joi, 15 decembrie, că bugetul adoptat pentru 2023 este unul care „protejează românii”, și că „am respins populismul”. Acesta a trimis însă înțepături către vechea coaliție.

Concret, acesta a subliniat că „nu am căzut în patima austerității, pe care au practicat-o mai demult unele partide de dreapta. Ne-am pus amprenta pe acest buget cu măsuri care au grijă ca românii să treacă cât mai bine peste această perioadă. Sunt prinse, de asemenea, și măsuri economice care susțin locurile de muncă și funcționarea economiei”, a transmis social-democratul.

Paul Stănescu susține că actuala conducere a guvernului va continua să fie precaută și „responsabili în politicile guvernamentale”, adăugând că „angajamentul nostru politic, care este în acord total cu proiectul social-democrat, a fost și va rămâne acela de a nu lăsa pe nimeni în urmă”.

Mai departe, secretarul general al PSD a atacat liberalizarea pieței din energie, despre care spune că este „cauza tuturor relelor din economie și din casele românilor”, și că în actualul proiect de buget s-a ținut cont de interesele și proiectele comunităților locale.

„Însă ceea ce ne dorim foarte mult este ca prin acest buget să sprijinim cu mai multă consecvență un obiectiv strategic: susținerea industriilor și companiilor care produc în România. Este un răspuns firesc, corect și justificat la ceea ce se întâmplă astăzi în lume”, a mai subliniat Paul Stănescu.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat miercuri, 14 decembrie, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2023, cu 251 voturi „pentru”, 115 voturi „împotrivă” şi trei abţineri.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, după vot, în plen, că este pentru prima oară în România când bugetul este aprobat înainte de jumătatea lunii decembrie şi că este „un buget realist”. Totodată, Legislativul a adoptat miercuri proiectul legii bugetului asigurărilor sociale pe anul viitor.

„Doresc să vă mulţumesc foarte mult pentru dezbaterea bugetului de stat, pentru efortul pe care l-aţi făcut ca în această perioadă să avem bugetul aprobat. E pentru prima dată când în România avem aprobat bugetul înainte de jumătatea lunii decembrie. Vreau să vă spun că este un buget realist, echilibrat, care vizează susţinerea economiei şi protejarea populaţiei. Vom continua să ne focalizăm atenţia pe tot ce poate să însemne susţinerea mediului de afaceri, investiţii, protejarea cetăţenilor, protejarea cetăţenilor vulnerabili”, a afirmat Nicolae Ciucă, în plenul reunit de miercuri al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#Paul Stanescu, #buget 2023, #PSD , #stiri Paul Stanescu
Comentarii
Poza Bobby_Fischer
Bobby_Fischer
rank 2
Sau când tractoriștii își dau cu părerea
V
vgabriel2k
rank 2