Paul Stanescu spune care este obiectivul celor care cer demisia lui Dragnea si crede ca Dancila isi va asuma aceste lucruri

Joi, 20 Septembrie 2018, ora 20:52
6121 citiri
Paul Stanescu spune care este obiectivul celor care cer demisia lui Dragnea si crede ca Dancila isi va asuma aceste lucruri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Vicepremierul Paul Stanescu sustine ca obiectivul liderior PSD care cer demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului si a Camerei Deputatilor il reprezinta mentinerea guvernarii, a coalitiei cu ALDE si, ulterior, eventuale remanieri guvernamentale.

Stanescu a spus ca a discutat cu Viorica Dancila despre aceste aspecte si ca el crede ca premierul isi va asuma aceste lucruri, fiind "un om de echipa".

Paul Stanescu a afirmat joi seara, in conferinta de presa sustinuta la finalul alegerilor pentru sefia PSD Braila, ca aceia care il contesta pe Liviu Dragnea si cer demisia acestuia din functiile politice si administrative pe care le detine au ca obiectiv pastrarea guvernarii si a colitiei cu ALDE si nu exclud o remaniere guvernamentala asupra careia premierul Viorica Dancila ar urma sa decida.

"Cel putin eu am avut o discutie cu doamna prim-ministru si in numele grupului am rugat-o sa ramana in continuare, fiind presedinte executiv, sa ramana o perioada presedinte interimar al partidului si obiectivul nostru principal, pentru ca de aici am plecat, guvernarea este.

Asta inseamna sa mentinem coalitia cu ALDE, asta inseamna sa ne aducem inapoi toti parlamentarii care au plecat, pentru ca e riscul asa de mare in ultima perioada, ca anumiti parlamentari, daca ramanem in situatia de astazi, sa plece la alte partide, sa ramana independenti si eu cred ca in momentul in care se va produce acest lucru, ceea ce de fapt cerem in acea scrisoare, sa avem majoritate, sa avem coalitie cu ALDE, sa avem guvernare.

Dupa aceea, pe parcurs, vom discuta eventuale remanieri guvernamentale, dar asta va decide primul-ministru ce remanieri guvernamentale se vor face. Noi consideram ca trebuie anumite remanieri, dar va decide doamna prim-ministru Dancila ce se va intampla in continuare", a afirmat Paul Stanescu.

Intrebat daca a primit un raspuns din partea premierului Dancila, Stanescu a spus ca el crede ca aceasta isi va asuma proiectul propus de contestatarii lui Dragnea.

"Am spus ca am rugat-o pe doamna prim-ministru, decizia e a dumneaei, pana la urma, e o chestiune de vointa unilaterala, dar doamna prim ministru eu cred ca e un om de partid, e un om de echipa si eu cred ca-si va asuma acest lucru, eu asa cred astazi, ramane sa si vedem in continuare ce se va intampla" a adaugat vicepremierul.

Miercuri, in spatiul public a aparut o scrisoare deschisa, semnata de vicepresedintele PSD Paul Stanescu, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, de Gabriela Firea, vicepresedinte PSD si primar general al Capitalei, si de Adrian Tutuianu, vicepresedinte PSD si vicepresedinte al Senatului, prin care se cere "demisia imediata" a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor si asigurarea interimatului la conducerea partidului de catre premierul Viorica Dancila, care este presedinte executiv.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut o prima reactie, el spunand ca a inteles din aceasta "epistola" ca "partidul trebuie sa se alinieze cu Klaus Iohannis, cu DNA, SRI, SPP si cu partidele de opozitie". El a sustinut ca, in calitate de presedinte al PSD, "nu va duce partidul sa devina o unealta a acestor institutii".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Paul Stanescu demisie Liviu Dragnea , #vicepremier
Comentarii