Paul Stanescu ameninta puterea cu razboi: Iohannis si Guvernul lui sa inteleaga ca PNRR nu poate fi trimis fara consultarea PSD

Miercuri, 19 Mai 2021, ora 13:19
2015 citiri
Paul Stanescu ameninta puterea cu razboi: Iohannis si Guvernul lui sa inteleaga ca PNRR nu poate fi trimis fara consultarea PSD
Paul Stanescu acuza guvernarea ca refuza ajutorul "expertilor" PSD FOTO Hepta

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a amenintat miercuri, 19 mai, ca social-democratii vor declansa "un mare razboi politic" daca PNRR va fi trimis la Bruxelles "fara consultarea PSD".

"Klaus Iohannis i-a scos din cap pretentiile premierului Citu de sef al Comitetului pentru normalitate. I-a transmis ca ora exacta se da doar de la Cotroceni. A vrut sa arate ca el este seful, el trebuie sa ia caimacul. Daca simte ca lucrurile sunt spre bine, iese in conferinte, dar daca nu, tace si ii lasa pe membrii Guvernului sa se incaiere intre ei. N-a zis nimic in scandalul musamalizarii datelor despre romanii morti in pandemie. N-a scos o vorba despre cum au fost manipulate cifrele si statisticile.

N-a iesit in conferinta de presa ca sa explice de ce nu au reusit sa aduca bani pentru agricultorii nostri prin PNRR. Iar acum, campania de vaccinare a devenit o noua vanatoare a succesului, o competitie politica. Fiind strans cu usa de indeplinirea planului de 5 milioane de romani vaccinati, vrea cu orice pret un trofeu. Asa a ajuns la concluzia ca si primarii PSD ar fi buni la ceva", a transmis, miercuri, Paul Stanescu, intr-un comunicat de presa.

Secretarul general al PSD afirma ca presedintele Klaus Iohannis "bate la usa primarilor PSD fara sa aiba un dialog cu PSD".

"Daca nu a inteles nici pana acum cu aroganta sa prezidentiala ca cel mai mare partid din Romania, cel care a castigat alegerile parlamentare, care are cei mai multi alesi locali si parlamentari, nu poate fi ignorat, inseamna ca sufera de miopie politica grava. PSD a propus de mai multe ori Guvernului sa lupte cu pandemia umar la umar, intr-un efort politic comun. Le-am intins mana din respect pentru romani si sanatatea lor, dar Iohannis si liberalii lui au refuzat.

Asteptam dialogul privind PNRR, dar daca aroganta lor incompetenta il va bloca, vom declansa un mare razboi politic pentru apararea intereselor romanilor. Nu-i vom lasa pe liberali si useristi sa faca harcea-parcea PNRR-ul, pentru ca asa cum am mai spus, nu este al lui Citu si al camarilei lui din Guvern, ci al romanilor", a mai transmis Paul Stanescu.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a facut, luni, un apel catre PSD pentru aprobarea in Parlament in cursul lunii curente a Planului National de Redresare si Rezilienta. El afirma ca nu a observat propuneri concrete ale PSD privind PNRR, cu exceptia celei referitoare la Educatie, care este indeplinita deja.

Vicepremierul Dan Barna afirma ca in legislatie nu este prevazuta necesitatea unui vot al Parlamentului pe proiectele prezentate de Guvern in relatia cu Comisia Europeana, insa sustine prezentarea Planului National de Redresare si Rezilienta in fata Parlamentului, "tocmai pentru a transmite foarte clar mesajul ca acest program trebuie sa aiba o sustinere politica generala".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Paul Stanescu PSD, #PNRR , #stiri Paul Stanescu