De ce a aprobat Paul Stanescu investitia interlopului Oaca: Daca nu semnam, era un abuz in serviciu

Miercuri, 07 August 2019, ora 13:57
13213 citiri
De ce a aprobat Paul Stanescu investitia interlopului Oaca: Daca nu semnam, era un abuz in serviciu
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Senatorul PSD Paul Stanescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Olt, sustine ca a respectat legea in 2013, atunci cand a semnat un aviz favorabil pentru construirea unui parc fotovoltaic intins pe 17 hectare, beneficar fiind Nicusor Oaca, unul dintre liderii clanurilor interlope din Caracal.

Asta in conditiile in care toate instituriile statului si comisiile locale au fost de acord cu proiectul interlopului.

"Nesemnarea nejustificata a Avizului Tehnic prezentat la momentul respectiv ar fi reprezentat un abuz in serviciu din partea mea, cu atat mai mult cu cat primise toate avizele enumerate mai sus si indeplinea conditiile necesare in vederea emiterii," explica liderul PSD Olt, intr-un comunicat de presa transmis miercuri Ziare.com.

Semnatura lui Stanescu apare pe un aviz tehnic privind construirea unui parc fotovoltaic, document care a fost prezentat public de jurnalista Sorina Matei.

Foto: Facebook/Sorina Matei

Totul in contextul in care, in ultima perioada, mass-media a publicat mai multe legaturi intre interlopii din Caracal si liderii PSD locali.

"Este una de reprezentare"

Liderul PSD Olt sustine ca aceste documente sunt avizate dupa ce mai multe institutii ale statului sau comisii verifica actele.

"Semnatura mea este una de reprezentare, in fata mea vin documente, nu persoane, pe care le semnez numai in conditiile in care intrunesc toate criteriile de acordare.

Avizul institutiei pe care am reprezentat-o la momentul respectiv, in speta Consiliul Judetean Olt, este primit alaturi de avizele altor 13 sau 17 institutii, dupa caz, si anume: Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Olt, OCPI Olt, S.C. Distrigaz Sud Retele, Telekom, DSP Olt, APM Olt, SGA Olt, Drumuri Nationale, Salubris S.A., DSVSA Olt, S.C. DEO S.A., ISU Olt, CAO.

In functie de specificul lucrarii, se pot solicita si alte avize/acorduri din partea STS, MApN, SRI, Autoritatea Aeronautica Civila", explica Stanescu.

"Primise toate avizele"

Politicianul sustine ca acest aviz a fost dat in aceleasi conditii pe care le-au intrunit toate celelalte 48 de documentatii care au avut ca obiect - construire centrale fotovoltaice in judetul Olt, emise pana in prezent.

"De asemenea, avand in vedere faptul ca legislatia romaneasca in domeniul energiei regenerabile se afla la debut in perioada respectiva si prezenta multe sincope, eu m-am declarat impotriva acestor demersuri de a transforma terenurile agricole in parcuri fotovoltaice.

Mai mult, nesemnarea nejustificata a Avizului Tehnic prezentat la momentul respectiv ar fi reprezentat un abuz in serviciu din partea mea, cu atat mai mult cu cat primise toate avizele enumerate mai sus si indeplinea conditiile necesare in vederea emiterii", conchide Stanescu.

I.S.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#paul stanescu coruptie, #Paul Stanescu Oaca, #Paul Stanescu interlopi, #Paul Stanescu aviz Oaca, #Paul Stanescu PSD Olt , #stiri Paul Stanescu