Cine e Patrick Mouratoglu, noul antrenor al Simonei Halep: a condus-o spre glorie pe Serena Williams

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 15:27
4571 citiri
Cine e Patrick Mouratoglu, noul antrenor al Simonei Halep: a condus-o spre glorie pe Serena Williams
Serena Williams și Patrick Mouratoglou

Simona Halep va fi antrenată de francezul Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit cu succes nume mari din tenis.

Născut pe 8 iunie 1970 la Paris, Patrick Mouratoglou este un francez cu origini grecești. Și-a dorit cu disperare să devină un jucător de tenis de top, însă la 19 ani, atunci când a fost nevoit să aleagă între școală și sport, părinții nu i-au dat de ales.

A lăsat racheta și s-a dedicat școlii și mai apoi afacerilor, însă tenisul a rămas marea lui pasiune. Se poate spune că era bântuit chiar de acel sentiment de neîmplinire.

La 26 de ani, a decis să își dedice din nou timpul tenisului. Dorea să le ofere jucătorilor lucrurile de care n-a avut el parte. Împreună cu antrenor lui personal, un alt fanatic al tenisului, a deschis academia, închiriind câteva terenuri pentru început.

Succesul a venit după ce Bob Brent, fostul antrenor al unor jucători precum Becker sau Ivanisevic, a fost de acord să îi "împrumute" numele său.

Bob Brent a fost printre puținii care au crezut în Mouratoglou în startul carierei.

Apoi, francezul a început să-l antreneze pe Marcos Baghdatis, pe care l-a condus spre titlu la juniori la Australian Open și finala la seniori în 2006 tot la Melbourne.

A lucrat apoi cu rusoaica Pavlyuchenkova, pe care a ajutat-o să urce până pe locul 13 WTA.

Au urmat și alți jucători, precum Yanina Wickmayer, Laura Robson sau Jeremy Chardy, însă cariera lui avea să cunoască o turnură fantastică din momentul în care, în 2012, a început să o antreneze pe Serena Williams.

Americanca era pe locul 1 WTA, dar a pierdut cu Virginie Razzano la Roland Garros, în turul unu, și atunci a decis să-l sune pe Mouratoglou.

Succesul a fost instant, iar Grand Slamurile au început să se adune în dreptul americancei sub bacheta magică a francezului. Între cei doi s-a speculat că a fost mai mult decât o relație antrenor-jucător, fiind surprinși de paparazzi în momente intime.

Mouratoglou a fost "exclusiv" al Serenei până în 2018, apoi el s-a mai ocupat și de alți jucători, precum Stefanos Tsitsipas sau Cori "Coco" Gauff.

De azi, 7 aprilie, și Simona Halep va intra "pe mâna" lui.

"Pentru mine, jucătorii sunt ca diamantele. Am atâta admirație și respect pentru ei, nu îi pot lăsa să se piardă" - Patrick Mouratoglou.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

După ce a fost ”umilită” în cazul Halep, ITIA joacă tare: interdicție pe viață din tenis!
După ce a fost ”umilită” în cazul Halep, ITIA joacă tare: interdicție pe viață din tenis!
Arbitrul de scaun bulgar Pavel Atanasov a primit interdicţie pe viaţă din tenis după ce şi-a retras apelul pentru încălcări legate de pariuri şi acuzaţii de corupţie, a anunţat vineri...
Ion Țiriac trage un semnal de alarmă în legătură cu Simona Halep: "Sunt mulţi care vorbesc degeaba"
Ion Țiriac trage un semnal de alarmă în legătură cu Simona Halep: "Sunt mulţi care vorbesc degeaba"
Fostul tenisman Ion Ţiriac a declarat, vineri, că ar fi frumos ca jucătoarea Simona Halep, a cărei suspendare pentru dopaj de 4 ani a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj...
#patrick mouratoglu, #Simona Halep, #Serena Williams , #Simona Halep