Mouratoglou, interviu amplu despre colaborarea cu Simona Halep: "Conexiunea a fost imediată"

Sambata, 09 Aprilie 2022, ora 12:29 3808 citiri
Patrick Mouratoglou și Simona Halep

Francezul Patrick Mouratoglou a descris cu lux de amănunte cum a început colaborarea cu Simona Halep și ce așteaptă de la jucătoarea din România.

„Simona a fost numărul 1 și a câștigat titluri de Slam. Nu e niciun motiv pentru care ea nu ar putea să facă asta din nou. E o campioană. Mai simt și că are în continuare mult spațiu de îmbunătățiri în multe aspecte și este foarte motivată. Așa că este o bază fantastică pe care să construim, cu obiectivul de a fi cel puțin de bună precum a fost înainte”, a spus Mouratoglou într-un interviu acordat Tennis Majors și citat de treizecizero.ro.

„Nu cred că trebuie să punem limite. Întotdeauna mă uit să îmbunătățesc fiecare detaliu care poate fi îmbunătățit, fie că e ceva fizic, mental, tehnic, tactic. Ne-am uitat deja la câteva astfel de aspecte, de la felul în care ea concurează până la partea de fitness și la jocul ei în general, sau felul în care se antrenează. Sunt multe lucruri pe care simt că le putem face mai bine”, a mai declarat reputatul antrenor.

Mouratoglou spune că el și Simona Halep au fost pe aceeași lungime de undă de la început.

„Conexiunea a fost foarte rapidă, aș spune că în primele două ore în care am discutat. Uneori durează, alteori nu. În cazul Simonei a fost instant. Este foarte inteligentă și foarte sensibilă, de asemenea, și a fost foarte deschisă cu mine. Or asta face treaba mai ușoară, într-un fel. Mi-a făcut și mie misiunea mai ușoară fiind atât de deschisă și dându-mi sentimentul că este dispusă să lucreze și să fie angajată total în ceea ce vrem să facem”.

Francezul spune că a apreciat mereu la Simona intensitatea jocului.

"Serena a învins-o în cele mai multe ocazii, exceptând un meci foarte important, finala de la Wimbledon, unde Simona a jucat un tenis incredibil. Dar i-am respectat mereu jocul și intensitatea. Și știam că, de fiecare dată când a jucat cu ea, dacă Serena ar fi scăzut fie și un pic nivelul de concentrare, atunci Simona ar fi făcut-o să plătească imediat”.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News