Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Patrick Ekeng a murit Arafat: N-am controlat Ambulanta Puls inainte de tragedie. Responsabilitatea e a lor

Luni, 09 Mai 2016, ora 08:49
6344 citiri
Patrick Ekeng a murit Arafat: N-am controlat Ambulanta Puls inainte de tragedie. Responsabilitatea e a lor
Foto: Facebook/ Raed Arafat

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a vorbit duminica despre situatia controalelor efectuate de Guvern la serviciile private de ambulanta.

Fostul ministru al Sanatatii a explicat ca Ambulanta Puls nu a fost controlata inainte de moartea fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, petrecuta vineri seara. Acest serviciu privat de ambulanta asigura interventia medicala la meciul la care a avut loc tragedia.

Patrick Ekeng a murit Arafat reclama "nereguli serioase" la ambulanta privata

"Am controlat alte servicii private, nu am ajuns sa-i controlam pe ei. Probabil ca anul asta, daca nu se intampla tragedia, erau pe lista noastra. Noi avem un rol de inspectie si control si putem merge sa-i controlam. Insa este imposibil sa garanteze cineva ca toate serviciile o sa fie controlate anual. Nici Fiscul nu prinde firmele pe toate o data. Responsabilitatea principala este a lor sa respecte legislatia. Daca nu se intampla tragedia poate urma sa-i controlam peste o luna sau doua", a spus Raed Arafat, citat de Realitatea Tv.

"Este imposibil sa fii la fiecare serviciu de ambulanta. Un serviciu poate fi verificat o data la un an-doi sau in cazul unei sesizari. DSU si Ministerul Sanatatii fac controalele", a mai explicat fostul ministru al Sanatatii, subliniind ca avizele date au o valabilitate cuprinsa intre 3 si 5 ani.

Patrick Ekeng a murit: Controale la Ambulanta Puls

Totodata, Arafat a mentionat ca ultimul control la Puls, de anul trecut, nu s-a facut precum cel de dupa decesul lui Ekeng, adaugand ca Departamentul pentru Situatii de Urgenta a amendat serviciul privat de ambulanta anul trecut, in urma controlului.

De asemenea, secretarul de stat in MAI a mai spus ca s-au gasit nereguli "serioase" dupa controlul DSU la Ambulanta Puls.

Patrick Ekeng a murit Prima reactie a lui Arafat: Interventia trebuia facuta mai altfel

Sambata, la cateva ore dupa tragedie, Arafat a vorbit despre interventia serviciilor medicale in acest caz: "Se putea mai bine, fara discutie, si trebuia interventia facuta mai altfel. Asta este ce vad la televizor, dar nu judec de la distanta ce se vede la televizor".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Arafat control Ambulanta Puls, #Arafat Patrick Ekeng murit, #Ambulanta Puls Patrick Ekeng , #murit