Unul dintre cei mai importanți susținători ai lui Putin, bolnav la pat. Boala cu care a fost diagnosticat

Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 14:09 3828 citiri
Patriarhul Kiril este foarte apropiat de președintele rus Vladimir Putin FOTO Twitter / Ukraine 4 Freedom

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse şi important susţinător al preşedintelui Vladimir Putin, se află în izolare, bolnav la pat, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19, a anunţat vineri serviciul său de presă, potrivit AFP şi Reuters.

În ultimele luni, Kirill a furnizat un sprijin important ofensivei ruse din Ucraina, lansând apeluri la solidaritate pentru a învinge "inamicii" uniunii istorice dintre Rusia şi Ucraina. El a dat asigurări recent că militarii care mor în luptă vor fi "spălaţi de păcate".

"Toate întâlnirile şi toate deplasările sanctităţii sale Patriarhul Kirill, prevăzute pentru următoarele zile, sunt anulate din cauza COVID", a indicat Biserica Ortodoxă rusă într-un comunicat, precizând că înaltul cler în vârstă de 75 de ani ar trebui "să rămână în pat şi să se izoleze".

Starea sănătăţii sale rămâne însă "satisfăcătoare", potrivit aceleiaşi surse.

Şef al ortodocşilor ruşi începând din 2009, patriarhul Kirill a pus Biserica în slujba preşedintelui Vladimir Putin, pe care l-a calificat un "miracol" şi cu care împărtăşeşte ambiţia unei Rusii puternice, bazată pe valorile tradiţionale.

El este vizat din vara acestui an de sancţiuni britanice şi canadiene, Ottawa calificându-l drept "agent al dezinformării şi propagandei ruseşti".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com