S-a scumpit masa de Paște! Cât te costă să o comanzi de la restaurant

Joi, 14 Aprilie 2022, ora 06:11
2488 citiri
S-a scumpit masa de Paște! Cât te costă să o comanzi de la restaurant
Masa de Paște îi costă mai mult pe români FOTO: Unsplash.com

Masa de Paște comandată direct acasă de la restaurant ne va costa mai mult în acest an. Prețurile sunt mai mari cu 30% față de anul trecut.

Cristina Smadu este directorul unei carmangerii din București și a explicat pentru Ziare.com care este situația comenzilor în acest an.

„Nu mai sunt la fel de multe comenzi ca și în anii trecuți. Sub nicio formă. Totul a scăzut la jumătate, față de anul trecut, de exemplu”, a explicat Cristina Smadu.

Masa de Paște, mai scumpă cu 30%

„Creșterea este între 20 și 30%, față de anul trecut, mă refer la prețuri. Și asta din cauza scumpirilor cu gazul, energia și combustibilii", spune directorul carmangeriei.

„Noi pregătim drob, pastramă de berbecuț, cotlete de berbecuț, chifteluțe, sarmale, pentru că oamenii în ziua de astăzi nu prea mai au timp să gătească foarte mult acasă și atunci noi venim în ajutorul lor cu tot felul de produse specifice Sărbătorilor Pascale", adaugă Cristina Smadu.

Coșul de Paște costă 250-300 lei

„Un coș de Paște cu de toate costă undeva în jurul sumei de 250-300 lei. Include pastrama de berbecuț, pulpa de berbecuț, un drob, o pască, plus cârnații.

Noi preferăm să aleagă cumpărătorul singur ce vrea în coș. De ce? Pentru că este mai greu să impui. Avem tot felul de experiențe din anii trecuți cu aceste coșuri prestabilite și atunci preferăm să își aleagă el", adaugă Cristina Smadu.

Românii primesc pachetele cu o zi sau două înainte de Paște

„Românii, în general, vor să primească pachetele la ușă cu o zi sau două înainte de Paște. Preferă 21-22 aprilie să primească pachetele ca să se pregătească cum trebuie. Mulți pleacă și le iau cu ei", a concluzionat directorul restaurantului.

Cei care nu vor să își facă acasă preparatele pentru Paște, ar fi bine să se grăbească. Multe restaurante mai preiau comenzi doar săptămâna aceasta .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul interlopului Corduneanu, organizat la restaurant. Ce spun autoritățile: ”Nu există așa ceva!”
Priveghiul fostului lider al clanului Cordunenilor, Costel Corduneanu, are loc la restaurantul La Castel, de lângă Iași, acolo unde trupul neînsuflețit a fost depus într-un cort, Green View...
Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Bărbatul din Brașov care s-a înecat cu mâncare a fost operat de medici, dar a murit după două ore
Un bărbat de 57 de ani, din Brașov s-a înecat cu mâncare în timp ce lua masa la un restaurant. Conform stirileprotv.ro, doi chirurgi din Capitală au fost trimiși ca să-l opereze, însă...
#paste, #comenzi, #restaurant, #miel Paste, #scumpire , #Paste