Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Primarul din Popeşti - Leordeni, ”funtaș” pe panoul celor care au contribuit la construcția unei pasarele. "Adică vă faceţi singuri statuie că v-aţi făcut treaba?"

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 14:16
5479 citiri
Primarul din Popeşti - Leordeni, ”funtaș” pe panoul celor care au contribuit la construcția unei pasarele. "Adică vă faceţi singuri statuie că v-aţi făcut treaba?"
Pasarela de la Popești Leordeni FOTO news.ro

Primăria localităţii Popeşti-Lerodeni a amplasat, la un an de la inaugurarea Pasarelei Pietonale Popeşti-Leordeni - staţia de metrou Berceni, un panou cu 10 nume ale celor implicaţi în realizarea construcţiei, primul fiind numele primarului PSD al localităţii, Petre Iacob, urmat de cel al primarului Sectorului 4, şi de cele ale directorului direcţiei Patrimoniu din PMB, şefului de cabinet al primarului Sectorului 4, secretarului general al primăriei de sector, directorului general Metrorex, directorului de proiectare şi arhitectului Metrou SA, propietarului terenului donat pentru realizarea proiectului, ultimul pe listă fiind city-managerul din Popeşti Leordeni.

City managerul a precizat pentru News.ro că, deşi toate aceste persoane au fost plătite pentru implicarea în realizarea pasarelei, acestea nu erau obligate să dea curs proiectului şi este o formă de a le mulţumi.

De asemenea, a afirmat că totemul va avea şi un soclu şi că face parte dintr-un pachet de servicii mai mare, care include şi un logo al oraşului, precum şi o hologramă care va fi instalată într-un parc din oraş, fără a menţiona însă costul total. Reacţiile localnicilor la postarea prin care primarul anunţă amplasarea totemului sunt fie de felicitare, fie ironice.

"Adică vă faceţi singuri statuie că v-aţi făcut treaba?", afirmă un utilizator.

"Astăzi s-a împlinit un an de la inaugurarea Pasarelei Pietonale Popeşti-Leordeni. În semn de recunoştinţă pentru cei implicaţi în realizarea acestui proiect, am ridicat un totem în cinstea celor mai importante 10 persoane fără de care cu singuranţă, astăzi Popeşti-Leordeni nu ar fi avut acces direct la staţia de metrou Berceni", a scris primarul pe Facebook, postând şi imagini.

De asemenea, el prezintă şi noul logo al oraşului, un porumbel.

"Profit de ocazie să vă prezentăm şi noul logo al oraşului, un porumbel care să ne aducă aminte tuturor Popeştenilor că oriunde am merge, revenim mereu acasă şi pentru asta trebuie să iubim Popeşti-Leordeni!", anunţă edilul.

Reacții după apariția panoului

Reacţiile celor care comentează sunt diverse, de la elogierea activităţii primarului şi felicitări, la ironii.

"Ati ocupat un loc de parcare cu pomelnicul ala… bravo, foarte inteligenti", "Şi statuie când faceţi? Nu aveţi de gând sa va introduceţi şi în manualele de istorie?", "Adică vă faceţi singuri statuie că v-aţi făcut treaba?", sunt câteva dintre comentariile celor nemulţumiţi de iniţiativa primarului.

Administratorul public al localităţii Popeşti Leordeni, Alin Todireanu, ultimul pe lista persoanelor trecute pe totemul ridicat la Popeşti Leordeni, a declarat pentru News.ro că el este cel care s-a ocupat de acest proiect, iar ideea realizării acestui totem i-a aparţinut, el fiind cel care a propus-o edilului.

El a subliniat că „totemul va fi unul permanent” şi că i se va realiza şi un postament, pentru a fi mai stabil.

Alin Todireanu a afirmat că nu cunoaşte suma cheltuită pentru realizarea acestui totem, subliniind însă că acesta a fost realizat „din banii Primăriei”. El a arătat că totemul face parte dintr-un pachet de servicii mai mare, care include şi un logo al oraşului, precum şi o hologramă care va fi instalată în parcul copiilor din oraş.

Pasarela Popeşti Vest, care leagă Sectorul 4 al Capitalei de oraşul Popeşti-Leordeni, a fost dată în folosinţă în 6 aprilie 2021, primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă afirmând cu această ocazie că pentru prima dată, conducători de instituţii aleşi din partea unor entităţi politice profund diferite se unesc pentru binele oamenilor, un model de bune practici, ce poate fi replicat şi în alte domenii ale statului.

"Construit în mai puţin de un an de zile, având o lungime de 65 de metri, pasajul care trece peste liniile de metrou din zona staţiei Berceni, va asigura circulaţia zilnică a aproximativ 10.000 – 12.000 de locuitori şi va reduce timpul de deplasare din oraşul Popesti către staţia de metrou Berceni, de la 15-20 minute la mai puţin de 5 minute”, anunţa atunci Primăria Sectorului 4.

Amplasată pe trei terenuri, dintre care două aparţinând domeniului public al Sectorului 4 şi oraşului Popeşti-Leordeni, iar altul, aflat în administrarea Metrorex S.A., pasarela Popeşti Vest are o suprafaţă construită de 192 mp şi un regim de înălţime de P+2E. Compusă din 3 părţi principale, însemnând două turnuri verticale de circulaţie, (unul construit în Sectorul 4, iar celălalt în Popeşti-Leordeni) şi un pasaj orizontal cu o lungime de 65 de metri, pasarela este realizată dintr-o structură metalică, cu faţade longitudinale din panouri vitrate mari din tâmplărie tip perete cortină, cu geam duplex securizat.

Totodată, zona centrală a construcţiei este susţinută de doi stâlpi intermediari din beton armat, iar pentru rezistenţa structurii, s-au executat piloţi foraţi la o adâncime de 14 metri.

Mai mult, structura este prevăzută cu o serie de elemente speciale la interior: balustradă metalică, semnalistică destinată transportului de biciclete, benzi ceramice de direcţionare a persoanelor cu deficienţe de vedere, suprafeţe şi pardoseli anti-derapante, necesare pentru siguranţa pietonilor, al căror acces pe pasarelă se va face pe la parterul celor două turnuri, dotate cu scări şi lifturi. Valoarea investiţiei este de 7 milioane de lei cu TVA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
#Pasarela, #popesti leordeni, #panou, #persoane, #proiect, #primar , #infrastructura