De ce s-a blocat un TIR în limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii. Șoferul, amendat de poliție UPDATE

Joi, 08 Septembrie 2022, ora 13:45
12476 citiri
De ce s-a blocat un TIR în limitatorul de înălțime de la intrarea în Pasajul Unirii. Șoferul, amendat de poliție UPDATE
Imagine de la locul incidentului FOTO Facebook/ Bucurestiul ENERVANT

Un TIR s-a agățat de limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii și a plecat cu el cu tot joi, 8 septembrie.

UPDATE. Șoferul de TIR a fost amendat de poliție cu 5.000 de lei. El nu avea dreptul să circule prin zona respectivă.

”În jurul orei 07.50, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier în zona Pasajului Unirii.

Pentru stabilirea situației de fapt, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că un conducător auto, cetățean turc, a condus ansamblul de vehicule format din cap tractor și remorcă dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colței, iar la intrarea în Pasajul Unirii, nu a respectat semnificația indicatorului "Accesul interzis vehiculelor cu înălțimea mai mare de 3,5 metri" și a intrat în coliziune cu cadrul metalic pe care era montat indicatorul.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nu deținea autorizație de circulație pentru autovehicule de tonaj în zona A.

În acest context, a fost sancționat contravențional atât pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cât și pentru nerespectarea prevederilor HCGMB 134/2004 privind circulația autovehiculelor destinate transportului de marfuri.

Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0.

În urma evenimentului, au rezultat doar pagube materiale.

Traficul rutier a fost restricționat în Pasajul Unirii, dinspre Bd. Dimitrie Cantemir către Str. Colței și a fost reluat în jurul orei 09.45”, a transmis Brigada de Poliție Rutieră într-un comunicat de presă.

Incidentul vine la puțin timp după ce două autocare s-au blocat în indicatorul pus înainte la intrarea în pasaj.

De această dată este vorba despre un TIR înmatriculat în Turcia, iar imaginile postate de cei din trafic pe rețelele de socializare arată că a blocat practic toată intrarea în pasaj la oră de vârf pentru traficul din Capitală.

La câteva ore după incident, primarul Sectorului 4 a explicat a cui este vina pentru această situație, într-o postare pe Facebook:

"Un TIR de 4,2 metri înălțime a rupt poarta de fier montată înaintea intrării în Pasajul Unirii!

Deși indicatorul montat pe poarta de la intrarea în tunel arată CLAR că limita de înălțime este de 3,5 metri, șoferul nu a respectat semnul rutier.

Vă reamintesc faptul că această limită de înălțime de 3,5 metri a existat și înainte de reabilitarea Pasajului Unirii."

Ceea ce omite să clarifice primarul este de ce astfel de incidente se petrec atât de des abia după ce pasajul a fost reabilitat. Există voci care susțin că, în realitate, constructorul nu a ținut cont că adăugarea unui strat asfaltic nou va înălța carosabilul, ceea ce va scurta distanța până la pragul limitatorului de înălțime.

Traficul rutier în centrul Capitalei a fost blocat joi dimineață, iar circulația prin pasaj a fost reluată după două ore.

Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#pasajul Unirii, #blocat, #TIR, #limita, #inaltime, #Daniel Baluta , #accident