Reacția primarului Sectorului 4 la primul incident de la Pasajul Unirii după redeschiderea circulației: "Bine totuși că nu s-a întâmplat ceva mai grav"

Marti, 06 Septembrie 2022, ora 13:30
20518 citiri
Reacția primarului Sectorului 4 la primul incident de la Pasajul Unirii după redeschiderea circulației: "Bine totuși că nu s-a întâmplat ceva mai grav"
Autocarul implicat în incident FOTO Facebook/ Daniel Băluță

Șoferul unui autocar nu a ținut cont de restricția de înălțime afișată la intrarea în Pasajul Unirii, din Capitală, iar mașina a rămas blocată în poarta de la accesul în pasaj, luni, 5 septembrie.

Informația a circulat inițial pe grupurile de Facebook, iar apoi a fost preluată de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, care a reacționat pe pagina sa de pe Facebook.

Daniel Băluță susține că șoferul nu a ținut cont de regulile și semnele de circulație:

"Respectați regulile și semnele de circulație afișate clar încă de la intrarea în Pasajul Unirii!

Altfel, riscați să vă răniți, pe voi sau pe alți participanți la trafic, să vă avariați mașinile și să suportați cheltuielile de refacere pentru eventualele distrugeri provocate la acest obiectiv realizat și pus în siguranță de comunitatea Sectorului 4.

Ieri, un șofer de autocar a ignorat semnul de circulatie pe care era specificată clar înălțimea maximă pe care un autovehicul trebuie să o aibă pentru a putea intra în pasaj, și a rămas blocat în poarta de protecție de dinainte de intrarea în tunel.

Este bine totuși că nu s-a întâmplat ceva mai grav, însă nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat în pasaj, dacă nu era acest delimitator din fier pe care este afișată restricția de 3,5 metri înălțime?", a transmis primarul.

Pasajul Unirii din Capitală s-a redeschis duminică

Pasajul Unirii din Capitală s-a redeschis duminică, 4 septembrie, de la ora 20.00, ca urmare a lucrărilor de reabilitare care au costat aproximativ 12 milioane de euro.

Pasajul a fost redeschis și este gata pentru a fluidiza traficul din București, în contextul începerii noului an școlar.

Investiţia de 12 milioane de euro a vizat punerea în siguranţă a pasajului, lung de 900 de metri.

”Aşa cum a anunţat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, în data de 19 iunie, Pasajul rutier Unirii se redeschide circulaţiei înainte de începerea noului an şcolar. După 77 de zile de muncă, fără niciun fel de întârziere, lucrările de punere în siguranţă a celui mai important obiectiv de infrastructură din Capitală s-au încheiat.

Urmare a unei investiţii de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară”, a transmis, sâmbătă, Primăria Sector 4.

Sursa citată a precizat că, pe durata lucrărilor, constructorii au izolat toate infiltraţiile de la nivelul carosabilului, au închis fisurile din pereţii interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au îmbrăcat cu peste 3.000 de panouri metalice.

”Mai mult, pentru a creşte vizibilitatea în tunel, au fost montate 498 de corpuri de iluminat şi bandă LED pe o suprafaţă de 4 kilometri. Totodată, la suprafaţă au fost instalaţi 30 de stâlpi de iluminat precum şi 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât, iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranţă pentru şoferi.

De asemenea, Pasajul Unirii are, în momentul de faţă, cel mai performant sistem de ventilaţie. De ultimă generaţie, conceput special pentru aerisirea pasajelor rutiere, precum arhicunoscutul tunel rutier Mont Blanc, ce leagă Franţa de Italia, sistemul este complet automatizat şi are două regimuri de funcţionare”, a mai transmis primăria.

Sistemul este compus din 60 de ventilatoare, care intervin de îndată, în momentul în care nivelul noxelor în tunel ajunge să fie unul foarte ridicat şi, totodată, evacuează fumul către zonele de ieşire, în caz de incendiu.

În paralel cu aceste lucrări, s-a intervenit la înlocuirea reţelelor edilitare de apă şi canal, a celor electrice, în vederea instalării noului sistem de iluminat precum şi la montarea unui nou sistem de supraveghere video. Totodată, pasajul a fost dotat cu două defibrilatoare automate pentru situaţii de urgenţă cât şi cu amplificatoare pentru semnalul de telefonie mobilă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China blochează două platforme sociale internaționale. „Administraţia Spaţiului Cibernetic a ordonat eliminarea acestor aplicaţii din App Store"
China blochează două platforme sociale internaționale. „Administraţia Spaţiului Cibernetic a ordonat eliminarea acestor aplicaţii din App Store"
Apple a trebuit să scoată din versiunea chineză a magazinului său de aplicaţii WhatsApp şi Threads, la cererea obligatorie a guvernului chinez. Apple a trebuit să scoată din versiunea...
Țara care a blocat TikTok pentru a "proteja sănătatea fizică și mentală” a copiilor
Țara care a blocat TikTok pentru a "proteja sănătatea fizică și mentală” a copiilor
TikTok a încetat să mai funcţioneze joi, 18 aprilie, în Kirghizstan, la cererea serviciilor de securitate din această ţară din Asia Centrală, care au justificat acest lucru prin necesitatea...
#pasajul Unirii, #incident, #autocar, #blocat, #Daniel Baluta, #reactie , #accidente rutiere