Lucrările la primul giratoriu suspendat de pe centura Capitalei, pe ultima sută de metri. „Încă puțin și vom circula pe Pasajul Domnești”

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 19:10 19907 citiri
FOTO Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a anunțat joi, 22 septembrie, că lucrările la Pasajul Domnești din București se apropie de final.

Pasajul de la Domnești, primul pasaj de tip giratoriu suspendat ce va fi deschis pe centura Capitalei ar trebui să fie inaugurat în luna septembrie. Constructorul a terminat de turnat asfaltul pe tablierul metalic.

„Încă puțin și vom circula pe Pasajul Domnești

✅️ A fost finalizată asfaltarea pe întreaga suprafață a tablierului metalic și se pregătesc pentru acest proces rampa de urcare spre #Chiajna, rampa de coborâre spre #Bragadiru și rampa de coborâre spre #București.

✅️ A fost finalizată turnarea stratului de balast stabilizat la rampa de urcare dinspre #Bragadiru.

✅️ A început montarea dispozitivelor de rost pe toată girația suspendată și pe rampele tablierului metalic.

✅️ Continuă asfaltarea rampei de coborâre spre #Chiajna.

✅️ Continuă lucrările la rampa de urcare/coborâre spre și dinspre #Domnești și a fost finalizată turnarea plăcilor de beton. De asemenea, se lucrează și la trotuarele din beton armat și la grinzile de parapet.

✅️ Continuă așternerea stratului de balast stabilizat la rampa de urcare spre #București și au fost finalizate plăcile de racordare, trotuarele și grinzile de parapet.

✅️ Continuă montarea stâlpilor pentru iluminat și a început montarea lămpilor de iluminat pe zona pasajului.

✅️ Continuă montarea parapetului rutier și balustradei pietonale pe mai multe zone ale pasajului.

✅️ Continuă realizarea bazinelor pentru retenția apei pluviale, în zona giratoriului dinspre #București.

✅️ Continuă realizarea rețelei de canalizare pluvială în zona pasajului”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Pasajul cu o lungime de 374 de metri este una dintre lucrările de infrastructură cele mai laborioase aflate în construcție în acest moment în București.

La finalizarea lucrării, se va elibera în mare măsură traficul pe Prelungirea Ghencea, o arteră foarte circulată și aglomerată în partea de vest a Capitalei. La începutul lunii octombrie, rapoartele de traseu arătau că 80% dintre grinzile metalice ale pasajului suspendat fuseseră montate.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu antreprenorul român Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei.

Proiectul ar fi trebuit finalizat în 2019, potrivit planului inițial, dar a fost întârziat mai mult de un an după ce fostul primar general Gabriela Firea a cerut modificarea pasajului.

Firea a dorit să fie inclusă bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea

În acest moment, termenul estimat de finalizare a pasajului Domnești este septembrie 2022.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com