Pasager clandestin găsit în viață, după un zbor la temperaturi extreme din Africa până în Olanda

Duminica, 23 Ianuarie 2022, ora 19:32 3871 citiri
Pasagerul clandestin s-a ascuns în compartimentul roților avionului. FOTO: Pixabay.com

Un pasager clandestin a supraviețuit aproximativ 11 ore la temperaturi extrem de scăzute, după ce s-a ascuns în compatimentul roților unui avion care a decolat din Johannesburg (Africa de Sud) și a aterizat în Amsterdam (Țările de Jos), a anunțat poliția olandeză, citată de BBC.

Zborurile de la Johannesburg la Amsterdam durează aproximativ 11 ore. Avionul respectiv, unul de tip cargo, a avut o escală la Nairobi, în Kenya.

Sursa citată notează că este neobişnuit pentru ca un pasager clandestin să supravieţuiască unui zbor atât de lung, din cauza frigului şi oxigenului rarefiat la altitudini mari.

Vârsta şi naţionalitatea bărbatului încă nu au fost stabilite, a precizat poliţia. În plus, nu se ştie dacă acesta s-a urcat în avion la Johannesburg sau la Nairobi.

„Bărbatul a fost găsit în viaţă şi a fost dus la spital în stare stabilă. Este ceva remarcabil faptul că bărbatul este încă în viaţă”, a declarat pentru AFP Joanna Helmonds, purtător de cuvânt al Poliţiei Militare olandeze.

Un purtător de cuvânt al companiei Cargolux a confirmat pentru Reuters că bărbatul a fost pasager clandestin al unui zbor operat de Cargolux Italia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News