Maia Sandu, inaintea turului 2 al alegerilor din Republica Moldova: "Politica, modul in care aceasta este facuta, poate fi dezgustatoare"

Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 16:44
2083 citiri
Maia Sandu, inaintea turului 2 al alegerilor din Republica Moldova: "Politica, modul in care aceasta este facuta, poate fi dezgustatoare"
Maia Sandu/Facebook

Candidatul Partidului Actiune si Solidaritate (PAS) la functia de presedinte al Republicii Moldova, pro-europeana Maia Sandu, si-a canalizat discursul din ultima zi de campanie electorala de dinaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale pe teme de lupta impotriva coruptiei.

Sandu a cerut, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de membrii echipei sale, increderea alegatorilor la scrutinul de duminica, subliniind ca are nevoie de "un mandat puternic" pentru a castiga lupta cu coruptia. Ea a spus ca, daca va fi investita in functie, va "lupta cu toate armele impotriva coruptiei si a hotiei".

"Politica, modul in care aceasta este facuta, poate fi dezgustatoare. Practicile murdare ale unor politicieni, care raman nepedepsite, coruptia care ii imbogateste pe cei putini si in detrimentul celor multi, toate acestea si mult altele pot fi dezgustatoare, insa tot prin politica toate acestea se pot schimba. Si se vor schimba. Ca sa existe, coruptia are nevoie de complicitatea statului. Daca statul nu mai ofera protectie hotilor, atunci coruptia dispare, de la cele mai inalte nivele. Prin votul dumneavoastra de duminica, vom alege ca statul sa nu mai apere hotii, ci sa lucreze pentru oameni. Ma uit in ochii dumneavoastra si va spun ca voi lupta cu toate armele impotriva coruptiei si a hotiei. De aceea va cer votul, pentru ca am nevoie de un mandat puternic, am nevoie de puterea voastra, de puterea tuturor oamenilor buni pentru a castiga aceasta lupta", a afirmat Maia Sandu.

De asemenea, liderul PAS a spus ca, dupa 15 noiembrie, "coruptia va fi inlocuita cu transparenta", "cumetrismul va fi inlocuit de competenta", iar "minciunile si manipularea vor fi inlocuite de adevar".

Maia Sandu i-a avertizat din nou pe "cei care vor sa fraudeze aceste alegeri", in special pe deputatii socialisti, dar si pe functionarii din sistemul bugetar, ca nu vor ramane nepedepsiti.

"Cunoasteti foarte bine din exemple mai vechi, dar si din istorii recente ca cei care fraudeaza alegerile nu au niciun viitor. Plahotniuc este fugar si a fugit abandonandu-i pe toti cei care l-au protejat. Igor Dodon va face la fel, iar voi veti ramane responsabili pentru fraudele la care ati participat de dragul lui Igor Dodon", a transmis Sandu.

Maia Sandu il va avea contracandidat in turul al doilea al alegerilor prezidentiale de duminica pe actualul presedinte, Igor Dodon. In primul tur, desfasurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obtinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

CITESTE SI

Dodon, inainte de alegerile din Republica Moldova: Ce a facut Stefan cel Mare? S-a lamurit cu boierii, numai ca atunci era mai simplu, i-a tras in teapa pe toti

Cristian Rizea nu primeste azil politic in Republica Moldova. Igor Dodon i-a refuzat cererea

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE), iniţiat de şefa statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeaşi zi, pe 20 octombrie 2024, a anunţat...
#stiri internationale, #maia sandu, #Dodon, #Republica Moldova, #alegeri, #presedinte, #Europa , #stiri PAS