Sezonul de schi a fost prelungit la Brașov. Data până la care vor fi deschise pârtiile

Joi, 13 Aprilie 2023, ora 15:15
1264 citiri
Sezonul de schi a fost prelungit la Brașov. Data până la care vor fi deschise pârtiile
Sezonul de schi în Poiana Brașov a fost prelungit până pe 23 aprilie FOTO Facebook/Visit Poiana Brașov

Primăria Braşov anunţă că turiştii care vor petrece sărbătorile de Paşte în Poiana Braşov vor putea schia în condiţii bune.

La Braşov, sezonul de schi a fost prelungit până pe 23 aprilie, în condiţiile în care în ultima perioadă a nins din nou.

Administratorii domeniului schiabil spun că dacă vremea o va permite vor menţine deschise pârtiile până la sfârşitul acestei luni.

„Având în vedere condiţiile meteo favorabile din ultima perioadă, inclusiv ninsorile din cursul nopţii şi zilei de ieri, care au permis menţinerea pârtiilor într-o stare bună, sezonul se prelungeşte până în data de 23 aprilie. Dacă starea pârtiilor va fi în continuare în condiţii optime, sezonul va fi prelungit până la 30 aprilie, dată până la care este valabilă convenţia cu Ana Teleferic pentru utilizarea în comun a transportului pe cablu.

Se schiază în condiţii bune pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roşu, cu ieşire la telescaunul Ruia”, anunţă, joi, Primăria municipiului Braşov.

Conform oficialilor administraţiei locale, în zona inferioară a masivului Postăvaru pârtiile „nu oferă condiţii optime” pentru practicarea sporturilor de iarnă. Turiştii sunt avertizaţi că, după orele prânzului, din cauza temperaturilor ridicate, se schiază în condiţii de primăvară, zăpada fiind grea, aşa-numita „zăpadă ortopedică“, iar în aceste condiţii nu este exclus riscul producerii de accidente.

„Având în vedere că prelungirea sezonului până la sfârşitul lunii aprilie depinde de condiţiile meteo, îi rugăm pe iubitorii sporturilor de iarnă să îşi achiziţioneze ski-pass-uri adaptate acestei perioade, astfel încât să îşi poată consuma punctele cumpărate. Conform discuţiilor cu operatorul sistemului de transport pe cablu, în această perioadă va fi suspendată comercializare ski-pass-urilor cu valorile cele mai mari, respectiv cele de 240 de puncte şi cele de 10 zile”, menţionează administraţia locală.

Instalaţiile de transport pe cablu care funcţionează în Poiana Braşov sunt telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiul Ruia. Programul de funcţionare a instalaţiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcţiona până la 15:45.

Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Carnea de miel – de la cum o alegi la cum o prepari
Mielul este una dintre cele mai sănătoase cărnuri: conține grăsimi bune, este o sursă importantă de zinc, de seleniu și este bogată în vitamine din complexul B. În plus, carnea slabă de...
#partie schi, #Poiana Brasov, #Poiana Brasov schi, #Poiana Brasov preturi, #paste, #partie , #partie schi
Comentarii