Udrea: Depunem motiuni impotriva ministrilor vinovati in cazul Apuseni. Semnaturi si de la PDL

Luni, 03 Februarie 2014, ora 18:02
1783 citiri
Udrea: Depunem motiuni impotriva ministrilor vinovati in cazul Apuseni. Semnaturi si de la PDL
Foto: Realitatea TV

Elena Udrea a anuntat, luni, ca Partidul Miscarea Populara va initia doua motiuni simple impotriva a doi ministri, respectiv ministrul Apararii Mircea Dusa si ministrul Transporturilor Ramona Manescu, pentru modul in care au gestionat operatiunile de salvare in cazul tragediei din Muntii Apuseni, in care doua persoane au murit.

"Maine (marti - n.red.) vom initia doua motiuni simple impotriva a doi ministri care se fac vinovati de consecintele tragediei aviatice, in urma careia doi oameni au murit inghetati, in frig. Este vorba despre ministrul Apararii si ministrul Transporturilor. Pentru ca Ponta si-a asumat raportul Guvernului privind modul dezastruos in care s-a gestionat criza, este necasar ca noi sa cerem sa fie demisi", a explicat Udrea.

Bilantul parlamentarilor PDL inscrisi in PMP - Cine a plecat dupa Elena Udrea

Aceasta a mai spus ca inclusiv premierul Victor Ponta ar fi trebuit sa isi prezinte demisia, adaugand ca PMP cere aceste inlaturari din functie pe baza argumentelor prezentate chiar in raportul intocmit de Guvern.

"El insusi trebuia sa isi prezinte demisia, pentru ca institutiile din subordinea lui nu au fost in stare sa gaseasca victimele, iar Ponta era fie intr-o cura de frumusete la TV, fie la restaurant. Demisia o cerem pe baza argumentelor legale. Am putea cere si demisia lui Crin Antonescu, dar noi cerem demisia a doi ministri care aveau atributii prin lege", a completat Udrea.

Intrebata daca PMP nu ia in calcul sa ceara si demisia sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, ea a raspuns ca institutia condusa de acesta nu a actionat in mod gresit.

"STS avea obligatia sa indice aria in care se aflau ranitii si a comunicat acest lucru. Eu m-am folosit de un raport al Guvernului si nu prezint puncte de vedere bazate pe resentimente personale, chiar Guvernul spune in raport", a continuat Udrea.

Elena Udrea felicita PMP: Era nevoie de o voce puternica a Opozitiei

Ea a precizat ca PMP va incerca sa stranga semnaturi si din partea celorlaltor partide din Opozitie, respectiv PDL, PP-DD, FC si PNTCD.

"Noi nu suntem o opozitie in interiorul Opozitiei. Trebuie sa lucram impreuna si sa avem actiuni comune impotriva USL", a declarat Udrea.

Fostul deputat PDL a explicat ca, in acest moment, PMP are un numar de 16 parlamentari, la care s-a alaturat si Theodor Paleologu, care a confirmat, ulterior, ca a demisionat din PDL.

Ea a lamurit ca PMP va fi, in Parlament, un grup al independentilor, mentionand ca "un grup parlamentar esti atunci cand te lupti pentru aceleasi principii".

"Parlamentarii PMP vor actiona ca un grup de opozitie, vom trece la actiuni puternice de opozitie impotriva USL. Nu ne intereseaza avantajele care se ofera prin statut, ci doar sa sustinem coerent nemultumirile cetatenilor care s-au saturat de USL. Toti cei care gandesc ca noi sunt asteptati in randurile noastre", a incheiat Udrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea PMP, #Elena Udrea motiuni simple, #Elena Udrea grup parlamentar, #Elena Udrea motiune Dusa Manescu , #Elena Udrea