Suparat pe PMP, Papahagi se retrage din politica

Luni, 17 Februarie 2014, ora 10:54
6773 citiri
Suparat pe PMP, Papahagi se retrage din politica
Foto: Arhiva

Adrian Papahagi, vicepresedinte al Partidului Miscarea Populara, a decis sa se retraga din politica, asa cum anuntase anterior, dupa ce conducerea formatiunii a decis ca deputatul Marin Anton, proaspat plecat din PNL, sa fie acceptat in noul PMP.

"Din ratiuni personale, care nu ma implica decat pe mine, am decis sa ma retrag din viata politica. Voi continua sa lupt, ca intelectual, pentru valorile in care cred si pentru asanarea spatiului public romanesc. Voi acorda mereu sprijin si incredere Partidului Miscarea Populara, al carui fondator sunt, si Presedintelui Traian Basescu.

Voi fi alaturi de ei ca orator si sustinator, atunci cand mi-o vor cere, asa cum s-a intamplat din vara lui 2012 incoace. In perioada urmatoare imi voi dedica toata pasiunea si energia familiei si universitatii, si voi refuza orice aparitie publica", scrie Adrian Papahagi pe Facebook.

Duminica seara, acesta isi prezenta pozitia tot pe reteaua de socializare.

"Am transmis sambata colegilor din comisia de integritate si arbitraj argumentele mele impotriva primirii dlui Marin Anton in PMP. Dupa verificari si o lunga sedinta, la care am participat duminica seara, comisia a stabilit ca nu exista niciun motiv statutar de respingere a adeziunii domnului Anton la PMP, organizatia Giurgiu.

Imi mentin parerea ca nu ne aduce niciun beneficiu primirea unui politician care a trecut de la PDL la PNL cu 3 zile inainte de caderea guvernului Ungureanu si a avut recent o initiativa parlamentara de inchidere a supermagazinelor in week-end. Indiferent de rezerva mea personala, am decis sa respect decizia unanima a comisiei", a explicat Adrian Papahagi pe Facebook.

Deputatul PNL Marin Anton intrat in atentia opiniei publice saptamana trecuta, dupa ce a initiat un proiect de lege care prevede ca supermarketurile sa fie inchise in weekend, incepand de sambata de la pranz pana luni dimineata.

Reactiile negative nu au intarziat sa apara, una dintre probleme fiind legata de modul in care poate fi, pe o piata libera, impiedicata o firma privata sa isi decida programul de lucru. Alte temeri tin si de respectarea practicilor concurentiale.

Si patronii sunt nemultumiti. De exemplu, cel mai mare mall din Bucuresti atrage un trafic mediu de 75.000 de persoane in timpul weekendului, in conditiile in care in timpul saptamanii numarul de vizitatori este de circa 50.000.

Marin Anton a fost membru PNL pana in 2007, dupa care a migrat la PLD, devenind membru PDL ca urmare a fuziunii celor doua partide. Este unul dintre deputatii democrat-liberali care au trecut la PNL si au votat caderea Guvernului Ungureanu, in 2012. Pentru gestul sau, a ajuns in conducerea PNL Giurgiu.

Marin Anton a fost administrator la RAFO Onesti (2003-2006) si apoi secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Ministerul Mediului si Padurilor, avand o avere estimata de revista Forbes la 10 milioane de euro, informeaza Digi24.

In urma cu 3 zile, dupa izbucnirea scandalului cu supermarketurile, Marin Anton a sustinut ca nu se poate adapta la PNL si ca doreste sa intre in Partidul Miscarea Populara, pentru ca "este o constructie politica proaspata si veritabila de centru-dreapta si reprezinta singura voce credibila a Opozitiei in acest moment".

Marin Anton este perceput ca un apropiat al Elenei Udrea, care a demisionat recent din PDL si s-a inscris in PMP.

Adrian Papahagi ameninta cu demisia din PMP: Sau partidul e altfel, sau se descurca fara mine

Pentru ca Adrian Papahagi anuntase pe Facebook ca va demisiona din partid daca Anton va fi primit, deputatul a declarat: "Nu eu m-am dus catre PMP, ci ei au venit spre mine. Acum, in ultima perioada, e adevarat, a venit si doamna Elena Udrea la mine, am avut o discutie si asta a fost. Eu am discutat cu doamna Udrea, nu vreau sa intru intr-o polemica cu domnul Papahagi".

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Papahagi demisie PMP, #Papahagi Marin Anton , #Elena Udrea