Soc pentru Miscarea Populara! Senatul a adoptat o lege contra sa

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 14:56
5246 citiri
Soc pentru Miscarea Populara! Senatul a adoptat o lege contra sa

Senatul Romaniei a adoptat, miercuri, un proiect de lege prin care partidele sa nu mai poata folosi denumiri ale unor fundatii, ceea ce ar interzice de facto Partidul Miscarea Populara, care poarta aceeasi denumire ca si Fundatia Miscarea Populara.

Pentru a deveni lege, actul trebuie sa mai treaca si de Camera Deputatilor, care e camera decizionala.

"Legea a trecut, sunt bucuros", a declarat pentru Ziare.com initiatorul legii, deputatul PNL Octavian Bot.

Bot a recunoscut ca a facut acest proiect tocmai pentru a impiedica inregistrarea ca partid a Miscarii Populare. El a precizat pentru Ziare.com, acum cateva luni, ca are si sprijinul liderului PNL Crin Antonescu pentru acest proiect.

El precizeaza ca e foarte increzator ca proiectul sau va trece si de Camera Deputatilor, dar si de Curtea Constitutionala, care nu are motiv sa il respinga.

Liderul PMP: Liberalii sunt inspaimantati de noi

Presedintele interimar al Partidului Miscarea Populara, deputatul Eugen Tomac, a comentat stirea spunand ca e un semn ca PNL e "speriat" de formatiunea pe care o conduce.

"Nu e un secret pentru nimeni ca liberalii se tem de Miscarea Populara, ei nu mai reprezinta dreapta. Aceasta intiativa demonstreaza ca sunt inspaimantati de aparitia noastra pe scena politica. Un partid de dreapta autentic va distruge si PNL, care a ajuns un partid de buzunar, la dispozitia lui Voiculescu. Noi ne bucuram ca Tribunalul Bucuresti a admis cererea noastra de inregistrare, ne urmam procesul si nu avem motive de ingrijorare, liberalii au", a spus Tomac, pentru Ziare.com.

Bot lupta si in justitie

Deputatul trecut si pe la PDL lupta sa impiedice inregistrarea Miscarii Populare si pe alt front, cel al justitiei, el contestand in instanta, pe motiv ca Miscarea Populara are un nume foarte asemanator cu al unei foste formatiuni, Actiunea Populara, din care a facut parte chiar el.

Bot (PNL) face praf magistratii dupa ce n-au blocat Miscarea Populara: Tampenie fara margini

Instanta i-a respins cererea, insa Bot a facut recurs, considerand ca magistratii au dat dovada de "tampenie fara margini".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#lege interzicere Miscarea Populara, #Bot lege Miscarea Populara , #Eugen Tomac