PMP s-a inscris oficial - care sunt noile formatiuni de pe dreapta politicii romanesti

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 16:17
3380 citiri
PMP s-a inscris oficial - care sunt noile formatiuni de pe dreapta politicii romanesti

Inscrierea oficiala la tribunal a Partidului Miscarea Populara marcheaza aparitia unei noi formatiuni pe partea dreapta a politicii, tot mai faramitata in ultimii doi ani.

Miercuri s-a legalizat Partidul Miscarea Populara, al carui presedinte este singurul candidat PDL de la alegerile parlamentare care a obtinut mai mult de 50 la suta din voturi - deputatul Eugen Tomac. La o zi distanta, fostul ministru al Turismului Elena Udrea si-a dat demisia din PDL si s-a inscris in PMP, gest facut si de europarlamentarul Cristian Preda.

Udrea isi anunta inscrierea in PMP: Plec dintr-un partid, raman intr-o echipa

Eugen Tomac anunta inscrierea oficiala la tribunal a Partidului Miscarea Populara

De remarcat insa ca multi dintre actualii membri ai PMP au facut parte din PDL, fiind ministri sau parlamentari din partea democrat-liberalilor.

Din PMP, fondat pe 23 iulie 2013, mai fac parte fostul ministru de Externe din guvernarea PDL Teodor Baconschi, fostul deputat PDL Cristian Petrescu, actualul deputat Valerian Vreme - fost democrat-liberal si fost ministru al Comunicatiilor, precum si fostul candidat din partea ARD la alegerile parlamentare Adrian Papahagi.

In plus, unul dintre cei opt consilieri prezidentiali care si-au dat demisia, luni, fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu, si-a anuntat intentia de a se inscrie in PMP si de a candida la alegerile europarlamentare.

Basescu a semnat demisiile pentru 8 consilieri: Adrian Radulescu, Lazaroiu si Funeriu, printre ei

MRU, Forta Civica si noua Alianta DA

Presedintele unui alt partid de dreapta, Forta Civica, fostul premier si actual senator Mihai-Razvan Ungureanu a salutat oficializarea PMP, aratand ca partidul pe care il conduce este in continuare disponibil sa consolideze procesul de unificare a dreptei politice din Romania.

Alianta D.A., reinviata - Partidul lui MRU a votat alianta cu PNTCD-ul lui Pavelescu

MRU: Candidatul la prezidentiale al Aliantei DA va fi stabilit la toamna

Partidul Forta Civica se afla din 16 martie 2013 intr-o alianta politica cu PNTCD, denumita "Alianta pentru Dreptate si Adevar", nume folosit si de liberali si democrati in anul electoral 2004. Ambele partide au facut parte din Alianta Romania Dreapta (ARD), alaturi de PDL, impreuna candidand la alegerile parlamentare din decembrie 2012. De asemenea, din Alianta DA mai face parte si Initiativa Romania Liberala, fara a fi insa un partid.

Initiativa Romania Liberala a intrat in Alianta DA. MRU: Vom da presedintele Romaniei!

PNTCD, ca o pasare Pheonix: "Renastem pentru Romania ta"

Aurelian Pavelescu, reconfirmat lider al PNTCD - pe cine mai reprezinta partidul istoric?

Nu in ultimul rand, pe partea dreapta a politicii romanesti se mai afla si Partidul Noua Republica (PNR), condus de Mihail Neamtu, fost candidat pentru un mandat de deputat in judetul Arad.

Acesta a spus ca in PDL sunt "foarte multi penali", dar si ca Traian Basescu nu poate unifica dreapta, astfel incat este putin probabil ca formatiunea condusa de Mihail Neamtu sa faca parte dintr-o eventuala dreapta unita. De remarcat ca PNR a fost printre partidele ce au lansat manifestul dreptei unite - ARD -, in luna august 2012, insa Noua Republica nu a facut parte in cele din urma din Alianta, fiind inregistrat ca partid politic pe 29 ianuarie 2013, cu fix un an inaintea PMP.

Partidul Noua Republica a fost inregistrat

In fata a doua alegeri extrem de importante - europarlamentare si prezidentiale - ramane de vazut in ce formule vor alege aceste partide sa isi trimita candidatii, dar si ce formatiuni vor pierde procente in favoarea noilor partide - USL sau PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Partidul Miscarea Populara inregistrat, #PMP Alianta DA, #Elena Udrea inscriere PMP, #MRU candidat prezidentiale, #Alianta DA FC PNTCD , #stiri Partidul Miscarea Populara