PMP, fuziune sau alianta cu FC? Cand se decide

Marti, 04 Februarie 2014, ora 12:57
3551 citiri
PMP, fuziune sau alianta cu FC? Cand se decide

Secretarul general al Fortei Civice, Stefan Pirpiliu, a declarat ca e posibila o alianta sau o fuziune intre partidul din care face parte si nou-infiintatul Partidul Miscarea Populara.

"Noi am discutat in luna noiembrie de un proiect politic comun. Ei au considerat ca la sfarsitul lunii noiembrie le ies documentele, noi am si votat in Colegiul Director al Fortei Civice un acord de colaborare cu Miscarea Populara, chiar daca inca nu le iesisera documentele.

In decembrie s-au suspendat discutiile, de comun acord, pana cand ei au primit hotararea definitiva, iar acum urmeaza sa reluam discutiile si sa vedem in ce formula putem merge mai departe - alianta sau fuziune.

Din punct de vedere juridic, fuziunea e complicat de realizat pentru ca necesita sa te prezinti din nou la tribunal si asta ar putea sa pericliteze sansele sa depunem o lista comuna la europarlamentare, ceea ce ne-ar pune intr-o situatie delicata. Asta e un aspect juridic care trebuie lamurit. Astazi, cel mai simplu ar fi de realizat o alianta. Noi ne-am pastrat discutiile cu PMP si Partidul Ecologist Roman, singurii care au ca prima optiune sa mearga singuri sunt cei de la PNTCD", a spus Pirpiliu pentru Ziare.com

Secretarul general al partidului condus de Mihai Razvan Ungureanu spune, referitor la momentul cand vom sti daca fac o alianta sau o fuziune: "Probabil intr-o saptamana sau doua lucrurile vor lua o forma."

Partidul Miscarea Populara a fost inregistrat la tribunal saptamana trecuta, dupa mai multe luni de la depunerea actelor.

Imediat dupa, o serie de parlamentari PDL, printre care Elena Udrea si Theodor Paleologu, si-au anuntat demisiile din partid si inscrierea in partidul sustinatorilor lui Traian Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Forta Civica fuziune Miscarea Populara, #partid MRU Miscarea Populara , #stiri Partidul Miscarea Populara