PMP cere demisia lui Ponta: Negocierile cu diferite partide sunt ilegitime

Luni, 03 Martie 2014, ora 16:26
2266 citiri
PMP cere demisia lui Ponta: Negocierile cu diferite partide sunt ilegitime
Foto: Evenimentul Zilei

Deputatul Elena Udrea a declarat luni ca Partidul Miscarea Populara (PMP) cere demisia premierului Victor Ponta si incetarea negocierilor pentru formarea unui nou guvern, deoarece nu mai este un guvern legitim din momentul desfiintarii USL.

"Miscarea Populara a decis ca Victor Ponta trebuie sa isi depuna mandatul. Negocierile pe care premierul Victor Ponta le duce in acest moment cu diferite partide pentru a forma un nou guvern, pentru a obtine majoritatea in Parlament pentru sustinerea Guvernului, sunt ilegitime, ca urmare cerem domnului prim-ministru Victor Ponta sa opreasca aceste negocieri", a declarat Elena Udrea.

Udrea: Daca Ponta schimba programul de guvernare, trebuie sa fie redesemnat premier de catre Basescu

Ea a precizat ca nu este vorba de o remaniere guvernamentala, ci de o noua investitura, iar in acest caz este nevoie ca Victor Ponta sa-si depuna mandatul si sa lase dreptul constitutional presedintelui Romaniei sa nominalizeze un prim-ministru.

Basescu: Categoric nu-l mai desemnez premier pe Ponta. Lucrez la sesizarea Parchetului

"Victor Ponta a ajuns premier ca urmare a votului popular acordat Uniunii Social Liberale. Articolul 103 din Constitutie demonstreaza ca principiul constitutional se refera la nevoia ca primul-ministru desemnat de presedintele Romaniei sa fie propus de partidul sau alianta care castiga alegerile", a mai afirmat Udrea.

Ea a explicat ca alegerile au fost castigate in anul 2012 de Uniunea Social Liberala care l-a propus ca prim-ministru pe Victor Ponta, iar ca urmare a faptului ca USL nu mai exista, Victor Ponta este in functia de prim-ministru "in mod ilegitim".

Guvernul Ponta III - UDMR primeste Cultura, Mediul si un post de vicepremier LIVE

"Asteptam de la primul-ministru Victor Ponta sa actioneze legitim, moral si constitutional, sa isi depuna mandatul si sa accepte dreptul presedintelui de a nominaliza in aceasta functie conform algoritmului politic din Parlament", a conchis Udrea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#PMP demisie Ponta, #Udrea demisie Ponta, #PMP negocieri guvern ilegitime , #Elena Udrea