PMP, catre Antonescu: Nu exportati in Parlamentul European penalii PNL

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 11:02
2257 citiri
PMP, catre Antonescu: Nu exportati in Parlamentul European penalii PNL

Partidul Miscarea Populara ii cere presedintelui liberal Crin Antonescu sa nu exporte "in Parlamentul European penalii PNL si lupta impotriva Justitiei".

PNL l-a sprijinit pe Gigi Becali "sa tranziteze de la Parlamentul European catre Senatul Romaniei, in drum spre puscarie. Astazi, vrea sa il ajute pe Ovidiu Silaghi, urmarit penal, sa parcurga drumul invers, dinspre Parlamentul Romaniei spre cel European, in asteptarea unei sentinte judecatoresti", transmite PMP, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Silaghi ar urma sa o inlocuiasca pe Ramona Manescu, "care in 5 februarie 2013 a solicitat Comisiei Europene incetarea monitorizarii justitiei din Romania prin Mecanismul de Cooperare si Verificare".

Viviane Reding, despre numirea lui Silaghi in PE: Este treaba comisiilor

"Ofensiva PNL de protectie a politicienilor cu dosare penale si de intimidare a justitiei trebuie sa inceteze. Transferul lui Silaghi la Bruxelles, contestarea MCV de catre europarlamentarii PNL, sau apelul de eliberare a lui Gigi Becali lansat de Corneliu Vadim Tudor ieri in plenul Parlamentului European sunt de natura sa compromita imaginea tarii noastre in Uniunea Europeana", acuza sursa citata.

PMP cere "insistent" politicienilor de tranzitie din Romania sa "nu-si exporte la Bruxelles penalii si ura impotriva Justitiei".

"Ii cerem lui Crin Antonescu sa retraga nominalizarea lui Ovidiu Silaghi si sa gaseasca, daca se poate, un liberal fara dosar penal care sa ocupe locul vacant din Parlamentul European", mai transmite sursa citata.

In documentul semnat Eugen Tomac, Teodor Baconschi si Adrian Papahagi se mai mentioneaza ca "Partidul Miscarea Populara se angajeaza de pe acum sa promoveze pe listele pentru Parlamentul European doar politicieni integri, cu profil european confirmat".

Cum a ajuns Silaghi sa fie propus in PE

Partidul National Liberal a obtinut cinci mandate de europarlamentar la alegerile din 2009. Ovidiu Silaghi era plasat pe locul 7, iar Eduard Hellvig, pe 14.

Mandatul unui europarlamentar intra in vigoare dupa ce statul respectiv trimite la Parlamentul European numele acestuia. Inainte de a putea participa la lucrarile Legislativului de la Strasbourg, eurodeputatul trebuie sa declare in scris ca nu detine o functie incompatibila cu cea de deputat in Parlamentul European, se arata in Regulamentul de Procedura.

Pe de alta parte, verificarile comisiei pot dura mai multe luni. In cazul in care aceasta constata o incompatibilitate, mandatul este invalidat.

AEP a transmis catre Parlamentul European notificarile pentru ocuparea de catre liberalii Eduard Hellvig si Ovidiu Silaghi a locurilor vacante de europarlamentari, inainte ca demisiile din Camera Deputatilor sa fie publicate in Monitorul Oficial, au declarat joi surse oficiale. Ulterior, demisiile au fost publicate in Monitorul Oficial.

Presedintele Traian Basescu a transmis, duminica, ministrului Justitiei cererile de urmarie penala pentru Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, si Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor.

D.R.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#PMP Silaghi PE, #Partidul Miscarea Populara penali PNL , #Teodor Baconschi