Partidul Miscarea Populara va organiza un protest in fata Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti impotriva incercarilor lui Igor Dodon de a limita puterile Maiei Sandu

Vineri, 04 Decembrie 2020, ora 11:31
1839 citiri
Partidul Miscarea Populara va organiza un protest in fata Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti impotriva incercarilor lui Igor Dodon de a limita puterile Maiei Sandu
FOTO: Facebook/Miscarea Populara

Partidul Miscarea Populara va organiza astazi, 4 decembrie, incepand cu ora 13.00, un protest in fata Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti si va inainta o nota de protest cu privire la evenimentele recente de la Chisinau.

Maia Sandu, presedintele ales al Republicii Moldova, i-a indemnat si ea pe cetatenii republicii sa iasa in strada, pentru un nou protest care va fi organizat duminica.

Aceasta a criticat proiectele de lege votate joi in parlamentul de la Chisinau, in special cel ce prevede trecerea Serviciului de Informatii si Securitate (SIS) al republicii din subordinea presedintelui tarii in subordinea parlamentului, si a declarat ca va depune contestatii in acest sens la Curtea Constitutionala, informeaza Agora.md.

"Un grup de infractori care nu respecta alegerea poporului. Cand Parlamentul se intoarce impotriva oamenilor, el trebuie dat jos. Duminica, iesim cu totii in Piata Marii Adunari Nationale, sa le spunem ce crede poporul. Ei au votat in cateva minte, la repezeala, proiecte peste proiecte. Socialistii si deputatii lui Sor au votat ca niste mitraliere, la comanda, lege dupa lege. Maine vom depune contestatie la Curtea Constitutionala. Vom cere anularea acestor legi anticonstitutionale. Acest parlament si acest guvern trebuie sa plece. Oamenii cer anticipate", a declarat Maia Sandu.

Ea a adaugat ca nu va permite ca proiectul cu privire la trecerea SIS-ului in subordinea parlamentului sa ramana in vigoare: "Oamenii au spus ca vor un presedinte care sa lupte cu hotii. SIS nu este bagajul de mana a lui Dodon. SIS este un instrument care il ajuta pe presedinte sa-si indeplineasca mandatul. Nu le vom permite sa-si stearga toate urmele", a spus Maia Sandu.

Joi, inainte de votul din parlament, Maia Sandu a indemnat ca cetatenii Republicii Moldova sa iasa la un protest in scuarul parlamentului. Peste 5.000 de persoane au participat la protest.

Proiectul de lege prin care Serviciul de Informatii si Securitate (SIS) al Republicii Moldova trece din subordinea presedintelui tarii in subordinea parlamentului a fost votat joi. Proiectul a fost sustinut de deputatii Partidului Socialistilor si cei ai Partidului Sor. Opozitia a anuntat ca va contesta votul la Curtea Constitutionala.

Propus de Partidul Socialist, care il sustine pe presedintele inca in exercitiu, prorusul Igor Dodon, acest proiect de lege este considerat de opozitie o tentativa de a limita puterile presedintei alese Maia Sandu, a carei ceremonie de investitura este prevazuta sa aiba loc la sfarsitul lunii decembrie.

Chișinăul avertizează Transnistria să respecte Constituția. ”Tiraspolul să manifeste prudenţă în declaraţii”
Chișinăul avertizează Transnistria să respecte Constituția. ”Tiraspolul să manifeste prudenţă în declaraţii”
Biroul pentru politici de reintegrare din cadrul Guvernului Republicii Moldova, condus de vicepremierul Oleg Serebrian, a emis miercuri un comunicat în care îndeamnă Tiraspolul să manifeste...
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului
oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituțională a Republicii Moldova a stabilit că foștii membri ai partidului oligarhului rus Ilan Șor au voie să participe la alegeri
Curtea Constituţională din Republica Moldova a anulat marţi legislaţia care urmărea să interzică accesul la alegeri al foştilor membri ŞOR, partidul oligarhului fugar prorus Ilan Şor,...
#PMP, #tomac, #maia sandu, #Republica Moldova , #stiri Partidul Miscarea Populara