Papahagi: Ponta nu a inteles ca la Paris, Berlin si Washington nu merge cu minciuna

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 14:42
3491 citiri
Papahagi: Ponta nu a inteles ca la Paris, Berlin si Washington nu merge cu minciuna
Foto: Facebook/Adrian Papahagi

Adrian Papahagi, vicepresedintele Partidului Miscarea Populara, afirma ca premierul Victor Ponta a compromis politica externa a Romaniei asa ca ar face mai bine sa renunte la vizitele externe, inclusiv la cea in Statele Unite, programata pentru aceasta toamna.

"Fiecare actiune internationala a premierului Ponta compromite Romania. In spatiul oriental, a facut o vizita inutila in Azerbaidjan, doar pentru a fi umilit printr-un refuz in proiectul Nabucco, a cedat 400 de milioane de dolari datorati Romaniei in Kazahstan, a facut declaratii controversate privind Siria.

In Franta, a compromis calendarul aderarii Romaniei la Schengen. Ponta, care a plagiat cu nerusinare din avocatul francez William Bourdon (apropiat al Presedintelui Hollande), a reusit sa fie dezavuat de guvernul socialist de la Paris, care acum se opune ferm accesului tarii noastre in spatiul european de libera circulatie", face o scurta trecere in revista vicepresedintele PMP, intr-un comunicat remis presei.

Plagiatul lui Ponta: Papahagi prezinta noi argumente legate de copy-paste-ul din William Bourdon

Basescu: Ponta, un mitoman, un Oprescu de proasta calitate

In plus, Adrian Papahagi spune ca daca Victor Ponta "la Berlin a fost primit cateva minute, ca un trepadus, doar pentru a i se reaminti sa respecte democratia si statul de drept", acum se pare ca si vizita anuntata la Washington "este in pericol".

"Acum cateva zile Ambasada SUA isi manifesta printr-un comunicat de presa aprecierea fata de procurorii DNA pe care premierul iresponsabil ii cataloga drept 'basisti'. Se pare ca Victor Ponta nu a inteles ca la Paris, Berlin si Washington nu merge cu minciuna. Pe fisele primite de omologii straini ai lui Ponta vor figura mereu plagiatul, lovitura de stat, agresiunea la adresa justitiei si presei", se mai arata in comunicatul semnat de Adrian Papahagi.

Ambasada SUA, despre DNA: Numirile in functii sa se faca prin proceduri corecte (Video)

Vicepresedintele PMP ii transmite premierului Ponta ca "parteneriatul strategic cu SUA este prea important pentru a fi compromis de un politician mitoman, iresponsabil, ostil libertatii presei si justitiei".

"Domnule Ponta, ramaneti acasa! Toate deplasarile dvs. au fost paguboase: ati compromis deja tot ce se putea compromite in politica externa si europeana a Romaniei. Ajunge!", se arata in incheierea comunicatului.

Surse guvernamentale au dezvaluit presei ca premierul Victor Ponta urmeaza sa faca, la data de 20 octombrie, o vizita oficiala in Statele Unite, unde ar urma sa fie primit de vicepremierul Joe Biden.

Imediat dupa ce Victor Ponta a declarat ca dosarul Dragnea este unul politic, iar procurorul Lucian Papici este "basist" asa ca a fost inlaturat din functie, premierul a avut o intalnire cu Insarcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice SUA la Bucuresti, Duane Butcher.

Intrebat, marti, de jurnalisti daca mai merge in SUA, Ponta a evitat un raspuns transant, spunand ca vizita ar urma sa aiba loc "in acest an, eventual, sau anul viitor".

"Nu stiu. Daca va fi vreo vizita, toate vizitele pe care le am in general in strainatate vi le anunt cu o perioada de timp inainte", a completat el.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Papahagi Ponta vizita SUA, #Papahagi Ponta plagiat, #Ponta vizita SUA , #Adrian Papahagi