Funeriu vs. Udrea pentru sefia PMP: Cum a incercat fostul sef al Educatiei sa castige voturi

Sambata, 07 Iunie 2014, ora 14:16
4137 citiri
Funeriu vs. Udrea pentru sefia PMP: Cum a incercat fostul sef al Educatiei sa castige voturi
Foto: Arhiva

Daniel Funeriu, candidat la sefia PMP, a sustinut, sambata, la Congresul partidului, ca formatiunea trebuie sa fie "partidul laser" si "un partid altfel", iar reprezentantii PMP trebuie sa le "dea aripi" alegatorilor si sa le spuna in comunitati ca "visele lor se pot realiza".

Funeriu a afirmat ca PMP trebuie sa devina "un partid laser", dupa ce a facut referire la proiectul de la Magurele.

Primul Congres din istoria PMP - vezi aici cele mai importante momente si declaratii

"Am adus in Romania cel mai mare proiect stiintific din istoria sa, laserul de la Magurele, 500 de milioane de euro. Un coleg mi-a spus la partid, nu mai vorbi de laser, ca nu stie lumea ce e laserul. Va spun eu ce e laserul, e o chestie care merge drept inainte si trece prin orice. Asa trebuie sa fie si partidul asta, laser, frate", le-a spus Funeriu delegatilor prezenti la congresul PMP.

El a sustinut ca trebuie construit "un partid altfel". "Construiti bine acest partid, indiferent pe cine alegeti astazi. Ca sa traim bine, trebuie sa construim bine", a afirmat Funeriu.

Candidatul la sefia PMP a sustinut ca partidul trebuie "sa le dea aripi" alegatorilor din fiecare comunitate.

Udrea: Mie nu mi se rupe de PMP

"Ei vor sa le dam aripi, incredere si siguranta romanilor, acolo unde altii dau minciuna si resemnare. Sa fim buni si sa mergem in comunitatile noastre, sa le dam aripi, sa le spunem ca visele lor se pot realiza si ca suntem langa ei", a declarat Funeriu.

Pe de alta parte, el a sustinut ca romanii ar fi "captivi" partidelor traditionale, fapt pentru care PMP va trebui sa depuna un efort de convingere a celor care nu vin la vot.

"Daca romanii nu ar fi captivi partidelor traditionale, viata politica ar fi altfel, va asigur. Partidul nostru trebuie sa fie partidul altfel pentru ca membrii sai nu sunt captivi. Nu sunt captivi niciunui interes, niciunui altuia la fel ca ceilalti", a mai afirmat Funeriu.

Delegatii la Congresul PMP urmeaza sa aleaga presedintele partidului, opt vicepresedinti, opt secretari executivi, un secretar general si doi secretari generali adjuncti. Pentru functia de presedinte al PMP candideaza Elena Udrea si Daniel Funeriu dupa ce Gelu Visan si Adrian Radulescu s-au retras acordandu-i sprijinul Elenei Udrea si ulterior acelasi gest l-a facut si Adrian Papahagi pentru Daniel Funeriu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Daniel Funeriu candidat sef PMP, #Daniel Funeriu Elena Udrea sefie PMP , #congres PMP