Concluziile PMP dupa rezultatul alegerilor: Vor fuziona sau nu cu alt partid de dreapta?

Vineri, 30 Mai 2014, ora 14:54
4562 citiri
Concluziile PMP dupa rezultatul alegerilor: Vor fuziona sau nu cu alt partid de dreapta?
Foto: Facebook Elena Udrea

Sedinta Colegiului National al PMP de vineri s-a incheiat cu adoptarea unei rezolutii care stabileste linia pe care o va urma partidul in perioada urmatoare.

"PMP este deschis unor discutii despre unitatea dreptei, dar nu oricum si nu in orice conditii. PMP nu isi propune sa fuzioneze cu niciun partid", a declarat Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara.

Eugen Tomac a expus liniile politice pe care PMP va evolua in viitor, printre care dorinta de a avea o justitie independenta, continuarea eforturilor pentru independenta justitiei, depolitizarea institutiilor statului si pastrarea parteneriatului cu SUA si UE.

Eugen Tomac a afirmat ca PMP va analiza cand va fi vorba despre un candidat de dreapta pentru prezidentiale, "pentru ca nu vrem sa permitem PSD sa ajunga la Cotroceni", dar a spus ca acesta trebuie sa fie "un candidat credibil".

Presedintele PMP a dezvaluit ca la Congresul PMP, care se va tine pe data de 7 iunie, vor veni in jur de 1.000 de delegati.

Colegiul National al PMP a fost convocat de presedintele acestuia, Eugen Tomac, in vederea analizarii rezultatelor obtinute la alegerile europarlamentare de duminica si pentru pregatirea unui congres pe data de 7 iunie.

De asemenea, PMP trebuia sa decida cum se pozitioneaza pe scena politica dupa ce PNL si PDL au hotarat o fuziune pentru a-si intari forta si a propune un candidat unic la alegerile prezidentiale de la sfarsitul lui 2014.

Blaga: Nu m-a contactat nimeni de la PMP, se omoara intre ei

Se schimba conducerea? Cine vrea sa intre in cursa pentru sefia PMP

Congresul ar putea aduce o alta garnitura de lideri si un nou presedinte. Cristian Preda, Adrian Papahagi, Teodor Baconschi si Cristian Diaconescu sunt printre cei care si-au anuntat deja intentia de a se regasi in conducerea partidului sau chiar la sefia acestuia.

Imediat dupa aflarea rezultatelor inregistrate la alegeri de duminica, PNL si PDL au anuntat ca urmaresc coagularea fortelor de dreapta, dar semnalele catre PMP au fost ambigue.

In timp ce Crin Antonescu, presedintele PNL, nu a respins o eventuala atragere a PMP, spunand ca "nu includ si nu exclud", presedintele PDL, Vasile Blaga, a atacat Partidul Miscarea Populara, declarand ca Elena Udrea "e frustata" si ca "nu a fost contactat de nimeni de acolo".

"Vad ca au alte treburi, se omoara intre ei acum", a spus liderul democrat-liberalilor, intrebat daca a fost contactat de cineva de la PMP, respectiv de Elena Udrea.

Blaga: Prima discutie cu Antonescu, la discursul lui Biden. In PMP sunt cu mitralierele pe masa

PMP a obtinut in scrutinul de duminica aproximativ 6% din voturi, un rezultat departe de procentul de 10% cu care era cotat in sondajele din timpul campaniei electorale. PMP a fost sustinut puternic de presedintele Traian Basescu, care a facut multe gesturi explicite pentru a atrage voturi pentru acest partid. Traian Basescu a declarat ca va vota cu PMP si a purtat un tricou cu insemnele acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PMP fuziune rezolutie Colegiu, #PMP pastare identitate fuziune, #PMP respingere fuziune identitate , #stiri Partidul Miscarea Populara