Acuzatii soc: Exista un pact PSD-PMP pentru ferirea alesilor penali de justitie

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 19:16
4252 citiri
Acuzatii soc: Exista un pact PSD-PMP pentru ferirea alesilor penali de justitie
Foto: produlesti.ro

Partidul Democrat Liberal considera ca in Parlament functioneaza un "pact pentru imunitate PSD-PMP" si condamna votul deputatilor din Comisia juridica care au respins solicitarea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, membru al Partidului Miscarea Populara.

"PDL constata ca 'pactul pentru imunitate', patentat in Parlament de USL pentru ferirea alesilor penali de justitie, functioneaza perfect si in favoarea unui partid care pretinde ca face opozitie la guvernarea Ponta, dar care, in realitate, se bucura de protectia celor care au lovit Justitia in 'martea neagra'. Votul dat astazi (luni-n.red.) in Comisia juridica a Camerei este un vot impotriva Justitiei si impotriva Constitutiei", se arata intr-un comunicat de presa al PDL.

PDL solicita liderilor Miscarii Populare "repere morale pentru partidul cu acelasi nume" si sa explice romanilor cum a fost respectat pentru Florin Popescu articolul constitutional potrivit caruia "Nimeni nu este mai presus de lege".

"Cerem candidatilor PMP la alegerile europarlamentare sa explice in campania electorala care sunt motivele pentru care colegul lor Popescu beneficiaza de un tratament privilegiat in fata Justitiei in comparatie cu romanul de rand. PMP se dovedeste a fi beneficiarul 'super-imunitatii' brevetate de PSD pentru apararea penalilor.

Constatam ca acest partid, care se pretinde de dreapta si care promite sa 'ridice Romania', nu lasa sa fie ridicata nici macar imunitatea unui simplu deputat", se mentioneaza in comunicat.

PDL precizeaza ca va vota in plen, ca si in Comisia juridica, in favoarea solicitarii DNA si "in favoarea oricarei solicitari a Justitiei, indiferent de numele sau culoarea politica a persoanei in cauza".

Deputatul care a cerut mita tone de pui, scapat de colegi - cererea de arestare a fost respinsa

Comisia juridica a Camerei Deputatilor, in baza votului, va da un raport catre Biroul Permanent impotriva solicitarii ministrului Justitiei cu privire la incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, a declarat luni presedintele comisiei, Bogdan Ciuca.

Deputatul Florin Popescu a fost audiat luni de Comisia juridica a Camerei Deputatilor dupa ce ministrul Justitiei a trimis saptamana trecuta conducerii forului legislativ solicitarea DNA de arestare preventiva a acestuia.

Cerere de arestare pentru un deputat PMP: A cerut 70 de tone de pui pentru mita electorala

Potrivit DNA, in cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al PDL Dambovita, i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in campania electorala pentru alegerile locale din iunie 2012, cand a candidat pentru un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita.

DNA sustine ca, pentru a impiedica descoperirea faptei de coruptie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele in pungi neinscriptionate, dintr-un spatiu de depozitare inchiriat si folosit de o societate comerciala care nu ii apartinea

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Florin Popescu imunitate, #Florin Popescu arest preventiv, #Florin Popescu DNA, #Florin Popescu mita pui , #stiri Partidul Miscarea Populara