Actiunea Miscarii Populare care a infuriat PSD: Serveste unor interese mlastinoase

Sambata, 16 Noiembrie 2013, ora 17:16
3613 citiri
Actiunea Miscarii Populare care a infuriat PSD: Serveste unor interese mlastinoase
Foto: Arhiva

Partidul Miscarea Populara a lansat, sambata, la Cluj-Napoca, Pactul pentru Transilvania si Banat, document care a fost numit "un contract de incredere inintre cetateni si politicieni".

"PMP lanseaza 'Pactul pentru Transilvania si Banat', un document programatic care se doreste a fi un prim pas in schitarea unui proiect de tara in spirit subsidiar, pornind de la cetatean, comunitate, regiune. Avem nevoie de un nou proiect de tara, de un contract de incredere intre cetateni si politicieni, dictat de interesul national, dar si de nevoile specifice ale fiecarei provincii istorice.

Dreapta priveste Transilvania ca bazin electoral, stanga ca rezervor de taxe si impozite, iar politicienii extremisti speculeaza situatia multietnica a provinciei pentru a castiga voturi. Pactul este un program politic care propune opt puncte, de la infrastructura, la descentralizare, locuri de munca, pana la turism si educatie", a declarat vicepresedintele Miscarii Populare, citat de Mediafax.

Printre prevederile pactului se numara si aceea ca Guvernul trebuie sa inaugureze Autostrada Transilvania si culoarul IV pan-european, pana la 1 decembrie 2018.

"PMP sustine descentralizarea, nu autonomia sau baroniada, reforma in domeniu insemnand comune sustenabile, servicii apropriate de cetateni prin descentralizare, regiuni care sa nu creeze un nou nivel de administratie, ci sa preia dosarele de dezvoltare regionala pentru a mari absorbtia fondurilor europene", se mai arata in pact.

De asemenea, PMP propune atragerea investitorilor prin creare de parcuri industriale legate la infrastructura, da si o fiscalitate scazuta si "zero taxe si impozite noi" pana in anul 2018, dar "zero impozite" pentru ferme si IMM-uri, dar si scutirea de contributii sociale la angajarea tinerilor de sub 28 de ani.

La lansarea pactului au participat si presedintele PMP, Eugen Tomac, fostul presedinte Mihai Razvan Ungureanu, Marian Preda, Teodor Baconschi, Sebastian Lazaroiu sau Daniel Funeriu.

Reactia PSD: Pactul serveste unor interese "mlastinoase"

Vicepresedintele PSD Ioan Rus a criticat, insa, sambata, lansarea Pactului pentru Transilvania si Banat, afirmand ca este vorba despre o abordare politicianista si care serveste unor interese "mlastinoase".

"Cativa 'populari' bucuresteni (...) s-au impreunat cu cativa asociati de pe malurile Somesului si au ales sa abordeze politicianist tema Transilvaniei. Vor sa lanseze un asa-numit 'Pact pentru Transilvania', prin care sa instrumenteze interesele mlastinoase ale unor neimpliniti bucuresteni si aspiranti revizionisti budapestani.

Dar personajele care vor sa 'pactizeze' cu Transilvania nu sunt decat niste nomenclaturisti ai auto-intitulatei orientari politice de dreapta din Romania, cea care de altfel a torpilat, in ultima decada, toate initiativele pe care ardelenii le-au avut in interesul intregii Romanii", a spus Ioan Rus, lider al PSD din Cluj, citat de Agerpres.

Acesta a adaugat ca social-democratii clujeni nu pot accepta pactul Partidului Miscarea Populara: "Transilvania are nevoie de proiecte, nu de vorbe! Transilvania are nevoie de o autostrada care sa o conecteze cu restul tarii, nu de populism ieftin! Transilvania are nevoie ca deciziile care se iau la Bucuresti sa tina seama de specificul acestei provincii, nude programe generaliste".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Miscarea Populara Pact Transilvania Banat, #PMP lansare pact Cluj, #PSD pact Transilvania , #Adrian Papahagi
Comentarii