Un fost parlamentar din Bosnia condamnat pentru corupție a fost prins la Timișoara. Cu ce sume a fugit din țară

Duminica, 02 Octombrie 2022, ora 17:08 3484 citiri
Parlamentarul bosniac a susținut în fața polițiștilor români că are rude în țara noastră Foto: Cin.ba / Ćazim Dačaj

Un fost parlamentar al Adunării Parlametnare din Bosnia și Herțegovina a fost arestat la Timișoara după ce țara sa a emis un mandat european de arestare. Politicianul bosniac este acuzat de fapte de corupție.

Conform Adevărul.ro, în prezent fostul parlamentar bosniac se află în arestul IPJ Timiș. Sursa citată mai arată că Brčko Ćazim Dačaj, fost parlamentar în Adunarea Parlamentară a Bosniei-Herţegovina, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare pentru corupție. Duminică, acesta a fost prins în România și arestat în baza unui mandat european de arestare. Brčko Ćazim Dačaj a fost arestat de Curtea de Apel Timișoara, la propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Potrivit surselor „Adevărul”, fostul parlamentar bosniac a fost prins la Jimbolia, unde Brčko Ćazim Dačaj a spus că are niște rude. La intrarea în România, polițiștii de frontieră au constatat, însă, că fostul demnitar bosniac este dat în urmărire pentru executarea unei pedepse de trei ani cu închisoarea.

Potrivit site-lui cin.ba, Brčko Ćazim Dačaj a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru că a modificat bugetul astfel încât mai multe asociații cetățenești să poată obține granturi din fonduri publice. Ulterior, parlamentarul a încasat o parte din bani. Potrivit sursei citate, Brčko Ćazim Dačaj a luat mită, în perioada 2015-2020, 131.000 BAM (echivalentul a aproximativ 66.000 de euro). Banii au fost confiscați în urma procesului.

În perioada următoare, în baza corespondenței dintre autoritățile române și bosniace, fostul parlamentar ar trebui să fie trimis în Bosnia și Herțegovina pentru executarea pedepsei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News