Parlamentul României, pe punctul de a desființa grupurile de prietenie cu Rusia și Belarus

Marti, 03 Mai 2022, ora 08:35
2472 citiri
Parlamentul României, pe punctul de a desființa grupurile de prietenie cu Rusia și Belarus
Camerele reunite ale Parlamentului se reunesc marți în ședință FOTO Facebook/Parlamentul României

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc marţi în şedinţă comună, pe agendă aflându-se, printre altele, desfiinţarea grupurilor parlamentare de prietenie cu Federaţia Rusă şi cu Belarus.

La începutul lunii martie, preşedintele Grupului Român al Uniunii Interparlamentare (GRUI), senatorul Ioan Stan, coordonatorul structurilor parlamentare de prietenie, a propus desfiinţarea grupurilor cu Federaţia Rusă şi cu Belarus, după ce partidele parlamentare şi-au retras reprezentanţii din acestea.

Parlamentul urmează să decidă marţi şi numirea unui consilier la Curtea de Conturi. În 22 februarie, comisiile parlamentare de buget au audiat candidaţii pentru ocuparea unui post de consilier de conturi rămas vacant ca urmare a decesului lui Vasile Gherasim, pentru restul de mandat început prin Hotărârea Parlamentului nr. 94/2017. În urma audierii, comisiile reunite au hotărât, cu majoritate voturi, să propună plenului Parlamentului numirea Mirelei Călugăreanu pentru această funcţie.

Totodată, în şedinţa comună de marţi, parlamentarii urmează să ia act de mai multe informări din partea preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la aprobarea pentru acest an a forţelor şi mijloacelor Armatei României şi ale Ministerului Afacerilor Interne care pot fi puse la dispoziţie în vederea participării la misiuni în afara teritoriului naţional, la aprobarea intrării, staţionării şi operării Batalionului STRYKER al SUA în România, în scopul îndeplinirii misiunilor subsumate posturii de descurajare şi apărare a NATO, precum şi la aprobarea, ca urmare a solicitărilor transmise de NATO, dislocării unor forţe armate străine în România, precum şi intrarea, staţionarea şi operarea detaşamentului F-35 al SUA în România.

Pe ordinea de zi a plenului reunit mai figurează raportul de activitate pe anul 2020 al Consiliului Legislativ, precum şi un proiect de hotărâre privind vacantarea unei funcţii de membru în Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, ca urmare a demisiei lui Alexandru Stănescu.

Aliatul lui Putin amenință cu apocalipsa nucleară: "O vorbă necugetată, o singură mişcare ar putea provoca un conflict armat"
Aliatul lui Putin amenință cu apocalipsa nucleară: "O vorbă necugetată, o singură mişcare ar putea provoca un conflict armat"
Dacă Rusia va continua să fie presată de Occident, am putea fi martorii unei apocalipse nucleare, a avertizat joi, 25 aprilie, într-un discurs rostit la Minsk, preşedintele Belarusului,...
Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Belarusul acuză fără dovezi un stat NATO că ar fi lansat un atac cu drone asupra capitalei Minsk
Serviciile secrete belaruse au dejucat un presupus atac asupra capitalei Minsk cu drone care ar fi fost lansate din Lituania, a declarat joi, 25 aprilie, Ivan Tertel, șeful Comitetului pentru...
#Parlament, #prietenie, #Rusia, #Belarus , #parlament