Situațiile speciale în care școlile vor verifica veniturile părinților: Anunțul Ministerului Educației

Marti, 12 Septembrie 2023, ora 11:29
2133 citiri
Situațiile speciale în care școlile vor verifica veniturile părinților: Anunțul Ministerului Educației
Calcule pentru a stabili veniturile FOTO Pixabay

Venitul părinților pentru cererile de burse sociale acordate elevilor vor fi verificate în toate școlile prin platforma ANAF PatrimVen. Potrivit Ministerului Educației, înregistrarea în sistem durează cel mult 3 zile.

Verificarea condițiilor de venit pentru bursele sociale de 300 de lei se face de către secretarul unității de învăţământ în anul școlar 2023-2024, cu ajutorul platformei PatrimVen, a anunțat Ministerul Educației, scrie edupedu.ro.

Prevederea se aplică elevilor din familii cu un venit mediu net lunar/membru de familie, pe ultimele 12 luni, mai mic de 50% din salariul minim net pe economie, care solicita bursă socială.

Metodologia-cadru de acordare a burselor școlare a fost trimisă spre publicare la Monitorul Oficial, anunță Ministerul Educației. Instituția mai anunță că elevii vor primi bursele școlare pentru lunile septembrie și octombrie abia peste două luni, pe 15 noiembrie.

Bursa socială se acordă în anul școlar 2023-2024 elevilor din învăţământul primar, gimnazial, liceal, A doua șansă (minori), inclusiv frecvență redusă:

  • elevilor din familii cu un venit mediu net lunar/membru de familie, pe ultimele 12 luni, mai mic de 50% din salariul minim net pe economie;
  • elevilor cu unul sau ambii părinți decedați, respectiv a celor asupra cărora a fost instituită o măsură de protecție specială; fără condiționare de venit
  • elevilor din familii monoparentale; fără condiționare de venit
  • elevilor cu deficiențe/afectări funcționale produse de boli, tulburări sau afectiuni ale structurilor și funcțiilor organismului; fără condiționare de venit
  • elevilor din familii care beneficiază de venit minim de incluziune.

Cererea, declarația veniturilor si documentele doveditoare trebuie depuse la scoală în primele 25 de zile calendaristice de la începerea cursurilor anului scolar, potrivit Ministerului Educației.

Bursele sociale se plătesc lunar, pe întreaga durată a anului școlar, cu excepția lunilor în care elevii cumulează 10 sau mai multe absente.

Serviciul PatrimVen este destinat să ofere instituţiilor publice acces la datele disponibile cu privire la patrimoniul şi veniturile cetaţenilor, potrivit ANAF.

Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
O tânără de 24 de ani a fost reţinută, după ce a sustras bani din locuinţa părinţilor şi i-a înlocuit cu bancnote falsificate. Fapta a fost depistată când părinţii au încercat să...
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
#parinti, #elevi, #burse sociale, #venituri, #verificare, #scoli, #Ministerul Educatiei , #stiri invatamant