Șobolanii mișună fără grijă prin parcul Herăstrău, chiar lângă locurile de joacă FOTO

Joi, 31 Martie 2022, ora 11:32 2695 citiri
Șobolanii mișună pe lângă copii

Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) este locul de joacă preferat și pentru șobolani, nu doar pentru copii.

În liniștea unei dimineți din timpul săptămânii, când parcul Herăstrău nu e așa aglomerat, șobolanii au ieșit și ei "la joacă".

În număr mare, șobolanii își fac veacul pe marginea lacului, în apropierea locurilor de joacă și se hrănesc cu resturile de alimente sau cu pâinea aruncată de copii rățuștelor și care n-ajunge în apă.

Rozătoarele pot fi văzute în număr mare lângă terenul de baschet situat la intrarea în parc dinspre strada Elena Văcărescu.

De parcul Regele Mihai I (Herăstrău) se ocupă Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei.

În semptembrie 2021, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 anunța că dorește preluarea parcurilor Herăstrău și Cișmigiu pentru le reface din temelii, însă demersul nu a ajuns încă la vreun rezultat.

"Vă anunț că a fost aprobat în urmă cu câteva minute proiectul de hotărâre prin care am solicitat Consiliului General al Municipiului București trecerea în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a parcului Herăstrău și a Parcului Istoric Cișmigiu. (19 voturi pentru și 6 abțineri). Lucrările de investiții propuse pentru Herăstrău sunt: reabilitarea și modernizarea aleilor pietonale și platformelor betonate, refacerea instalațiilor și rețelelor de apă și canalizare și a instalațiilor de irigat, modernizarea locurilor de joacă și reabilitarea spațiilor verzi existente (defrișare arbori uscați, replantare arbori, gazon, plante bienale și anuale, garduri vii)".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii