Parcul Cișmigiu, „rușinea” Bucureștiului, arată din ce în ce mai dezolant. „Lacul este secat în plină vară, băncile sunt rupte” FOTO

Vineri, 22 Iulie 2022, ora 11:03
3434 citiri
Parcul Cișmigiu, „rușinea” Bucureștiului, arată din ce în ce mai dezolant. „Lacul este secat în plină vară, băncile sunt rupte” FOTO
Lacul din Cișmigiu a secat FOTO Facebook/ Gabriela Firea

Parcul Cișmigiu din București este în mijlocul unui nou conflicti între fostul și actualul primar al Capitalei.

Fostul primat Gabriela Firea, actual ministru al Familiei, a postat vineri, 22 iulie, o serie de fotografii cu Parcul Cișmigiu în care îi reproșează lui Nicușor Dan, actualul edil, că este principalul responsabil pentru cum arată parcul.

„Parcul Cișmigiu a ajuns o rușine doar din vina lui Nicușor Dan! Actualul primar general este principalul responsabil pentru cum arată acum Grădina Cișmigiu, un parc monument-istoric. În peste 168 de ani, Cișmigiu a fost un motiv de mândrie pentru bucureșteni, un ideal loc de relaxare pentru toate vârstele, întâlniri romantice de neuitat sau chiar mici escapade pentru liceeni aventuroși.

După ani de zile, Cișmigiu avea nevoie de reabilitare, care a și fost aprobată de consilierii generali în 2019, dar a fost blocată cu scandal de Asociația Salvați Bucureștiul, condusă atunci de Nicușor Dan!

❓Ce a făcut primarul general pentru Cișmigiu în aproape 2 ani de mandat?

❌ Imaginile din parcul pe care Nicușor Dan îl vede din birou sunt atât dezolante încât rețelele de socializare sunt pline de critici. Toată țara știe că lacul este secat în plină vară, băncile sunt rupte și murdare, aleile neîngrijite, iarba este uscată și necosită, copacii uscați și netoaletați, cu unele crengi care pot cădea oricând peste oameni, florile sunt o raritate, chioșcurile sunt dărâmate, cu bucăți șubrede, iar părinții își expun copiii la tot felul de pericole în locurile de joacă. Cine mai are curajul să-și ducă acolo copilul.

🧹 Să pui câteva flori, să tunzi iarba, să speli și să faci reparații nu-ți trebuie sume mari. Trebuie doar să-ți placă frumosul și curățenia, să fii om gospodar, mai ales când Cișmigiu e peste drum de primărie. Nici măcar ciorile din parc nu a terminat să le numere. Doar nu ați uitat că a alocat 100.000 de euro să facă recensământul înaripatelor care murdăresc parcul și să-i scape pe bucureșteni de ele. Și nici măcar asta nu a fost ideea lui, a preluat-o de cetățenii care locuiesc lângă parc.

🆘 Primarul General ar trebui să știe bine de ce Grădina Cișmigiu pare un loc abandonat: a săpat o groapă pentru Firea, dar a căzut singur în ea! În anul 2019, consilierii generali au aprobat un amplu proiect de „reabilitare peisagistică a parcului istoric Grădina Cișmigiu”. Singurii care au votat împotrivă sau cu abținere au fost consilierii generali USR și PNL. Proiectul a avut sute de pagini, un studiu complex, realizat de arhitecți și specialiști angajați ai unei companii municipale.

🗣 A urmat o campanie denigratoare și s-a indus ideea că administrația Firea va distruge Cișmigiu. După cinci luni de la aprobare, Asociația Salvați Bucureștiul condusă la vremea respectivă de Nicușor Dan a atacat în instanță proiectul și a cerut anularea sa! De atunci, totul s-a blocat.

🤦🏻 Și blocat a rămas. Cișmigiu trage să dispară îngropat în buruieni și mizerie chiar sub nasul fin al primarului salvator”, a transmis Gabriela Firea.

Dezastrul din Cișmigiu, amendat cu aproape 45.000 de lei

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a anunţat joi, 21 iulie, că în urma controlului realizat în Parcul Cişmigiu, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti a sancţionat contravenţional compania Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB).

Instituția a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiei de a asigura integritatea, refacerea şi îngrijirea spaţiilor verzi din Parcul Cişmigiu şi o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea regulilor privind impactul asupra mediului.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a aplicat o amendă de 4.000 de lei pentru starea mobilierului din parc. În plus, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti a constatat că nu fuseseră remediate deficienţele identificate la un control anterior, dar mai ales că şi în prezent în parc sunt condiţii igienico-sanitare precare, la prestarea serviciilor, motive pentru care a aplicat două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 20.000 de lei.

Prefectura Capitalei anunţă că, urmare acţiunii de control dispusă de Prefectul Municipiului Bucureşti, Toni Greblă, în data de 13.07.2022, în Parcul Cişmigiu, au fost constate mai multe neconformităţi şi deficienţe şi au fost aplicate sancţiuni. Prefectul Capitalei a declanşat această acţiune, care a fost efectuată de o echipă mixtă de specialişti, având în vedere numeroasele sesizări ale cetăţenilor, semnalele apărute în mass-media şi apelurile repetate făcute către autorităţile publice locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Parcul Cismigiu, #parcul Cismigiu Bucuresti, #Gabriela Firea, #NIcusor Dan , #Bucuresti