5 lucruri pe care trebuie să le știi despre parchetul triplustratificat

Advertorial
Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 18:42
5985 citiri
5 lucruri pe care trebuie să le știi despre parchetul triplustratificat
FOTO: shutterstock.com

În cazul în care vrei să montezi în locuință un parchet care, dincolo de aspectul plăcut, oferă și o rezistență sporită, atunci parchetul triplustratificat reprezintă o opțiune favorabilă. Acest tip de pardoseală este realizat din trei straturi de lemn suprapuse: cel superior este compus din lemn de esență tare, al doilea din lemn de esență moale, iar cel inferior din furnir tehnic. În continuarea afli 5 lucruri pe care trebuie să le știi despre parchetul triplustratificat.

Este foarte rezistent

Parchetul triplustratificat este mai rezistent în timp decât cel din lemn masiv datorită stabilității mari date de cele trei straturi. Primul strat, cel de contact, este din stejar, frasin sau fag și are o grosime cuprinsă între 4 și 5 mm. Apoi, cel median sau de legătură, este realizat din brad, pin sau molid și are o grosime de până la 7 mm, iar ultimul strat, cel de bază, este compus din fibre de lemn natural din diferite specii și poate avea până la 4 mm. Structura este cea care îi garantează rezistența inegalabilă, chiar dacă grosimea acestuia este de 14-15 mm, așa cum este și parchetul triplustratificat de la MatHaus.

Este stabil dimensional

Un alt avantaj al parchetului triplustratificat este nivelul ridicat de toleranță la umiditate și temperatură. Cele trei straturi îi conferă pardoselii o stabilitate mai mare la deformare, ceea ce înseamnă că fluctuațiile de umiditate nu influențează dimensiunea pardoselii. Acest lucru îți poate fi util dacă vrei să montezi parchet în spații unde umiditatea nu poate fi controlată, cum ar fi bucătăria, unde aburul se transformă rapid în particule de apă.

Este realizat din lemn natural

Parchetul triplustratificat este fabricat 100% din lemn. Astfel, te poți bucura atât de aspectul esențelor tale preferate de lemn, cât și de mirosul acestora în unele cazuri, dacă plăcile sunt fabricate sustenabil. Pardoselile din lemn sunt mai sănătoase și mai sigure decât cele realizate din materiale artificiale. În plus, nu se electrizează, nu atrage praful și poate fi o soluție potrivită dacă suferi de alergii sau ai copii mici care se joacă pe jos.

Este un bun izolator termic și fonic

O izolație bună poate să capteze vibrațiile, zgomotul de impact (scârțâitul pardoselii atunci când pășești pe ea), tensiunea și presiunea exercitată de piesele de mobilier foarte grele. Parchetul triplustratificat are capacitatea de a oferi o izolație fonică eficientă, dar și termică datorită lemnului natural care asigură păstrarea unei temperaturi constante în locuință.

Este potrivit cu încălzirea în pardoseală

Poți instala acest tip de parchet în condiții de încălzire prin pardoseală pe bază de apă. Este important ca aceasta să fie instalată cu grijă, fără să existe zone reci, iar temperatura de la suprafața parchetului să se regăsească în limita recomandată de producător (de obicei, 25 de grade Celsius). În comparație cu densitatea și grosimea lemnului folosit la producerea parchetului masiv, construcția triplustratificată permite căldurii să treacă mai repede la suprafață. Din acest motiv, este recomandat să alegi parchet realizat din mai multe straturi dacă îți dorești să beneficiezi de o astfel de încălzire.

Așadar, parchetul triplustratificat îți aduce o mulțime de beneficii. Pe lângă cele menționate deja, acesta are un aspect elegant, cald, este simplu de întreținut și foarte ușor de montat.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#parchet, #parchet triplu stratificat , #stiri life style