Cum arată noile parcări inteligente din Sectorul 1. “Sunt o premieră”

Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 12:52
6638 citiri
Cum arată noile parcări inteligente din Sectorul 1. “Sunt o premieră”
Parcări automatizate vo rfi construite în Sectorul 1 FOTO Facebook/Clotilde Armand

Șapte parcări automatizate de tip Smart Parking care vor asigura 75 de locuri de parcare vor fi construite în Sectorul 1.

Parcările pe structură metalică vor fi amplasate pe Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Ficusului, Strada Elena Caragiani, Strada Smaranda Brăescu, Strada Ștefan Burileanu și Strada Aviator Alexandru Șerbănescu.

Anunțul a fost făcut de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1. Aceasta a precizat, într-o postare pe pagina de Facebook, că garajele construite ilegal urmează să fie demolate. În plus, dezvoltatorii imobiliari vor trebui să asigure parcări pentru imobilele pe care le ridică, în caz contrar nu vor primi autorizații de construcție, a anunțat edilul.

”Tocmai am semnat contractul pentru construcția de șapte parcări Smart Parking (parcări automatizate pe structură metalică) și am creat 75 de noi locuri de parcare pentru reședință.

În București există o lipsă acută a locurilor de parcare. Numărul de autoturisme a crescut foarte mult, iar fostele administrații locale nu au făcut practic nimic ca să amelioreze această stare de fapt. Mai mult, s-a construit haotic și s-au redus spațiile verzi și locurile de parcare.

Pentru că îmi doresc ca în cel mai scurt timp posibil să reducem acest deficit, am inițiat un program de amenajare a parcărilor de reședință. Vor dispărea din peisajul urban garajele construite ilegal, am demolat câteva în zona centrală, iar dezvoltatorii imobiliari vor trebui să asigure parcări pentru imobilele pe care le ridică, conform legii. Nu este respectată legea, nu vor primi avizele necesare de construire.

Aceste construcții sunt o premieră pentru Sectorul 1.

Parcările automatizate pe structură metalică vor fi amplasate în următoarele zone: Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Ficusului, Strada Elena Caragiani, Strada Smaranda Brăescu, Strada Ștefan Burileanu și Strada Aviator Alexandru Șerbănescu. Specialiștii ADP Sector 1 au identificat deja mai multe terenuri pe care urmează să amenajăm noi locuri de parcare, pentru a rezolva sau ameliora această problemă reală cu care toți ne confruntăm”, este mesajul postat de Clotilde Armand pe Facebook.

Sistemul ingenios de tip bibliotecă garează mașinile în rafturi mobile, care se rotesc grație unui motor dotat cu generator pentru cazurile de întrerupere accidentală a alimentării. Spre exemplu, două locuri adiacente la sol pot deveni 16 locuri de parcare pe verticală, grație unui lift circular.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Zonele din România unde să-ți cumperi casă dacă vrei să găsești ușor locuri de parcare
Zonele din România unde să-ți cumperi casă dacă vrei să găsești ușor locuri de parcare
Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din România în care rezidenții au votat că găsesc cu ușurință locuri de parcare. La polul opus, București, Cluj-Napoca...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#parcari, #parcari Bucuresti, #Clotilde Armand, #sector 1 Bucuresti , #stiri sociale