Contre pe Facebook între primarul Ciprian Ciucu și influencerul Julius Constantinescu. "Miștoul tău este deplasat și de prost gust"

Miercuri, 25 Mai 2022, ora 15:21
8686 citiri
Contre pe Facebook între primarul Ciprian Ciucu și influencerul Julius Constantinescu. "Miștoul tău este deplasat și de prost gust"
Primarul Ciprian Ciucu și influencerul Julius Constantinescu au contre dese pe Facebook

Istoricul Julius Constantinescu, unul dintre cei mai populari creatori de conținut pe Facebook în România, a intrat într-o dispută cu Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 din București, pe tema locurilor de parcare.

Constantinescu, rezident în Sectorul 6, a criticat o replică pe care primarul i-a dat-o unui alt cetățean care a criticat lipsa locurilor de parcare din zonă.

Replica lui Ciucu pe care Constantinescu a găsit-o nepotrivită

Ciucu i-a sugerat respectivului cetățean să se asigure că are unde-și parca mașina înainte s-o achiziționeze.

"Ciprian Ciucu, ordinea logică este ca înainte să candidați la primărie să vă asigurați că sunteți capabili să găsiți soluții, nu să dați vina pe cetățeni fiindcă au mașini. Nu vă mai faceți bine cu astfel de mentalități. (de voi, ăștia care ați avut ieri pomenirea de 10 ani a liberalismului, zic)", a scris Julius Constantinescu într-o postare separată pe contul personal.

Ulterior, a completat critica inițială spunând despre Ciucu că "încurajează tacit locuitorii sectorului să se încaiere între ei pe tema parcărilor".

Primarul liberal de la Sectorul 6 a răspuns cu un comentariu la opinia exprimată de influencer.

"Până una alta, am făcut în ultimul an circa 2.000 de locuri de parcare noi și am reabilitat alte câteva mii. Apoi, am în plan multe altele, suntem într-o fază avansată să primim aprobări pentru parcări acolo unde am identificat terenurile. (...)

Parcările etajate sunt extrem de costisitoare și au nevoie de acces, deci terenuri ample. Și da, nu există dreptul omului la parcare. Mașina înseamnă și responsabilitate individuală, nu publică! Transportul public, da, mașină personală, nu! E a ta! Tu vrei să îți facă primăria parcare din banii publici pentru mașina ta personală, când stai în mediul urban dens! Că așa vrei tu.

Iar ca influencer propagi astfel de raționamente greșite. Cu astfel de mentalități nu ne mai facem bine, îți spun. Fac mai mult ca alți primari, fac mai bine, dar fac în limita resurselor. Nu, nu pot face minuni, astfel încât să reconvertesc cartiere întregi în locuri de parcare, cartiere comuniste, proiectate pentru altceva. Așa că miștoul tău este deplasat și de prost gust, dragă Julius", a conchis Ciprian Ciucu.

Ulterior, Julius Constantinescu a revenit cu un nou comentariu separat, în replică la postarea primarului:

"Nu am văzut pe pagina ta nici o discuție rațională și, hai să-i spunem așa, constructivă despre parcări. Aș fi vrut să văd ceva de genul: "Hei, cetățenilor, avem o problemă aici. Nu noi am creat-o, ea durează de mult, așa că nu e nici vina mea, nici a voastră. Dar haideți să vedem ce soluții găsim ca să ne fie un pic mai bine, mă gândesc și eu, vă gândiți și voi și apoi vedem ce e posibil și ce nu". Atât aș fi vrut momentan să aud de la primar. În schimb, observ că nu faci decât să inciți bucureștenii fără mașini la ură împotriva celor care au mașini, pe pietoni împotriva șoferilor, pe cei care au un loc de parcare împotriva celor care n-au și tot așa", a scris, printre altele, Constantinescu.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#parcari Bucuresti, #ciprian ciucu, #julius constantinescu, #influencer, #cearta facebook , #parcari
Comentarii
M
mikixxx
rank 3
Atunci nici primaria sa nu mai incaseze impozite pe auto