Efectul nebănuit al lăsării mașinilor în soare. Șoferii, mai prudenți odată cu scumpirea combustibilului

Joi, 21 Iulie 2022, ora 14:37
25242 citiri
Efectul nebănuit al lăsării mașinilor în soare. Șoferii, mai prudenți odată cu scumpirea combustibilului
Mașini parcate la soare FOTO Pixabay

Șoferii au fost avertizați că lăsarea mașinilor în anumite locuri poate duce la creșterea consumului de combustibil.

Având în vedere că temperaturile din Marea Britanie vor crește mult săptămâna viitoare, șoferii sunt avertizați că lăsarea mașinilor în lumina directă a soarelui poate crește consumul de combustibil.

Și în România temperaturile sunt caniculare, iar recomandarea este valabilă.

Acest lucru se datorează faptului că vehiculele care devin extrem de fierbinți vor necesita mai multă ventilație folosind aer condiționat și, prin urmare, vor arde mai mult combustibil.

Fiecare șofer cunoaște senzația de a-și lăsa vehiculul în lumina directă a soarelui și de a se întoarce mai târziu la el.

Căldura, mai ales vara, poate fi foarte intensă.

Parcarea la umbră poate avea un efect de economisire a combustibilului, deoarece proprietarii de mașini nu vor fi nevoiți să pornească instantaneu aerul condiționat.

Potrivit lui Karl Dyson, editor și fondator hypermiler.co.uk, șoferii pot economisi o sumă considerabilă de bani parcând în locuri bine umbrite, scrie express.co.uk.

Folosirea aerului condiționat într-o mașină foarte fierbinte ar putea crește consumul de combustibil cu până la 10%, deoarece motorul va trebui să lucreze mai mult.

„Când oamenii se confruntă cu costuri în creștere ale energiei electrice și gazului, trebuie să își reevalueze relația cu modul și când folosesc mașinile.

Trebuie să faci tot ce poți pentru a nu folosi mașina în primul rând.

Cea mai ușoară modalitate de a economisi 100% din combustibil este să nu-l folosiți.”

Un sondaj recent pe 2.000 de șoferi, realizat de OnePoll, a constatat că, dacă costul combustibilului se apropie de 2 lire sterline, majoritatea britanicilor ar lua în considerare schimbarea modului în care conduc.

Aproape un sfert a spus că, dacă atât benzina, cât și motorina vor atinge acest punct, ar lua în considerare în mod serios o schimbare.

Patru din 10 au mai spus că iau în calcul o scădere a limitei de viteză, ca o modalitate de a economisi combustibil.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#parcare, #masini, #soare, #crestere, #consum, #combustibil , #stiri auto