Cum funcționează mafia parcărilor ilegale din centrul Bucureștiului. „Cerșetori deghizați în parcagii”

Miercuri, 18 Mai 2022, ora 09:39 4947 citiri
Poliția locală a aplicat amenzi de aproximativ 365.000 lei pentru persoanele care oferă ilegal, contra cost, locuri de parcare FOTO Facebook/ Primăria Municipiului Bucureşti

Primăria Municipiului Bucureşti a transmis miercuri, 18 mai, într-un comunicat de presă, că mai multe persoane care oferă ilegal locuri de parcare în Capitală au fost amendate.

Poliția locală a aplicat amenzi de aproximativ 365.000 lei pentru persoanele care oferă ilegal, contra cost, locuri de parcare.

„Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti desfăşoară, permanent, acţiuni de descurajare a persoanelor care apelează, în mod repetat, la mila conducătorilor auto, sub pretextul asigurării unui loc de parcare.

În urma acestor acţiuni, de la începutul anului și până în prezent, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au aplicat peste 1.400 de sancțiuni contravenționale falșilor parcagii - persoane care oferă ilegal, contra cost, locuri de parcare. Sancţiunile au vizat încălcarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice şi a H.C.G.M.B. 124/2008, valoarea totală a amenzilor fiind de 360.600 de lei”, se arată în comunicatul PMB.

Acțiunile polițiștilor locali s-au desfășurat, în principal, în Centrul Istoric al Capitalei, B-dul Decebal, Piața Unirii, Splaiul Independenței, Spitalele Polizu, Municipal și Floreasca.

„În aceste zone diverse persoane, apte de muncă, și-au făcut un obicei din a pretinde bani de la conducătorii auto, cărora le oferă, în schimb, ilegal, locuri de parcare pe domeniul public.

Acțiunile D.G.P.L.C.M.B. au caracter permanent și au ca scop descurajarea şi combaterea fenomenului falşilor parcagii în vederea asigurării unui climat social civilizat în Capitală.

Poliţia Locală a Muncipiului Bucureşti recomandă cetăţenilor să nu mai încurajeze astfel de practici şi să refuze să mai dea bani cerșetorilor deghizați în parcagii. Totodată, prezenţa acestora poate fi semnalată Dispeceratului Operativ Integrat al D.G.P.L.C.M.B. la 021.9752”, mai transmite sursa citată.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News